Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Μαρ-2020 17:53

  Τι θα γίνει με το Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα

  Τι θα γίνει με το Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δ. Κατσαγάνη 

  Δώρο Πάσχα τριών "ταχυτήτων" θα καταβληθεί φέτος, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση https://www.capital.gr/oikonomia/3441772/g-broutsis-apozimiosi-800-euro-stous-epistimones-ton-maio-an-sunexisthei-i-krisi.  

  Πιο συγκεκριμένα, όπως εξηγούν στο Capital.gr αρμόδια στελέχη:

  1.      Οι επιχειρήσεις που δεν έχουν κλείσει με κυβερνητική απόφαση και δεν εντάσσονται στη κρατική λίστα των πληττομένων επιχειρήσεων (ΚΑΔ) θα πρέπει να το καταβάλλουν έως τη Μεγάλη Τετάρτη 15/4

  2.      Οι επιχειρήσεις που δεν έχουν κλείσει αλλά ανήκουν στη λίστα των πληττόμενων κλάδων μπορούν να το καταβάλλουν έως τις 30/6, εκτός αν οι ίδιες αποφασίσουν να το καταβάλλουν (όπως και οι μη πληττόμενες επιχειρήσεις ) έως 15/4 στους εργαζόμενους των οποίων δεν έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας εργασίας. Το κράτος θα χρηματοδοτήσει το ποσοστό εκείνο του Δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στο διάστημα κατά το οποίο ανεστάλησαν οι συμβάσεις εργασίας των μισθωτών των πληττομένων επιχειρήσεων.

  3.       Οι επιχειρήσεις, οι οποίες έκλεισαν με κυβερνητική απόφαση και έτσι ανέστειλαν τις συμβάσεις εργασίας όλου του προσωπικού τους, εκ των πραγμάτων θα καταβάλλουν έως 30/6/2020 το Δώρο Πάσχα. Και σε αυτήν την περίπτωση ο κρατικός προϋπολογισμός θα χρηματοδοτήσει το ποσοστό εκείνο του Δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στο διάστημα κατά το οποίο ανεστάλησαν οι συμβάσεις εργασίας των μισθωτών των πληττομένων επιχειρήσεων

  Αναλυτικά, η σημερινή δήλωση του κου Βρούτση, σ’ ο,τι αφορά το Δώρο Πάσχα έχει ως εξής : "Η καταβολή του Δώρου Πάσχα προς όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα είναι διασφαλισμένη. Ωστόσο, όπως έχουμε ήδη πει, στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους με διοικητική εντολή ή ανήκουν στις πληττόμενες από την κρίση επιχειρήσεις (βάσει ΚΑΔ), θα δοθεί η δυνατότητα καταβολής του Δώρου Πάσχα μέχρι το καλοκαίρι. Υπογραμμίζουμε ότι το Δώρο Πάσχα που πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30/6, από τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους με διοικητική εντολή ή ανήκουν στις πληττόμενες (βάσει ΚΑΔ), θα είναι μειωμένο κατά το μέρος που αυτό δεν είναι δεδουλευμένο, όπως θα αναφέρεται και στην σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου".
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ