Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Μαρ-2020 14:47

  Παράταση του δικαστικού έτους για να αναπληρωθεί η δικαστική ύλη για τους δικηγόρους

  Παράταση του δικαστικού έτους για να αναπληρωθεί η δικαστική ύλη για τους δικηγόρους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Δεν παίρνουν το "800άρι" του βοηθήματος, θα πάρουν όμως ένα νέο  "επίδομα" 600 ευρώ ανά άτομο, μέσω ενός προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων.

  Το βοήθημα, συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, αφορά γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, και το ανακοίνωσαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Οικονομιών και Εργασίας. Παράλληλα μπροστά στις αντιδράσεις των δικηγόρων, που ουσιαστικά, όπως και οι άλλες κατηγορίες πολιτών, βρίσκονται ενώπιον μηδενικής εργασιακής ύλης, αποφασίστηκε ήδη η παράταση του δικαστικού έτους, κάτι που σημαίνει, πιθανότατα, ανοιχτά δικαστήρια το καλοκαίρι, όταν συνήθως υπήρχαν οι δικαστικές διακοπές. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα βρεθούν οι δικηγόροι μπροστά στο φαινόμενο να τελειώσει η δικαστική χρονιά τον Ιούνιο, αλλά θα παραταθεί κατά ένα εύλογο χρονικό διάστημα και εντός του καλοκαιριού ώστε να αποσβεστεί η ζημία για τους δικηγόρους και να μειωθεί ο όγκος των εκκρεμών υποθέσεων που θα έχουν σωρευτεί.  

  Το μέτρο στήριξης 

  Η κυβέρνηση προχωρά στη χορήγηση ενός επιμορφωτικού επιδόματος 600 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, για 100 ώρες τηλεκατάρτισης. Το επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας και οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

  Το πρόγραμμα 

  Όπως ανακοινώθηκε  η κατάρτιση θα γίνει "δια ενός ανοιχτού προγράμματος, ύψους 180 εκατ., με επιταγή κατάρτισης (voucher), με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης. Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο. 

  Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης . 

  Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας.

  Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

  Αμεσα 

  Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους. 

  "Η Κυβέρνηση προχωρά με υπευθυνότητα απέναντι στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, υιοθετώντας γρήγορες και αποδοτικές ενεργητικές πολιτικές στήριξης, με στόχο όχι μόνο την οικονομική του στήριξη μέσα στην κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊος, αλλά και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του,  με εμπέδωση των νέων τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων, χρήσιμων για το επάγγελμα ή το λειτούργημά του, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την επαγγελματική εμπειρία των εκπροσώπων του" αναφέρεται. 

  Παράταση δικαστικού έτους 

  "Παράλληλα, εργάζεται για την ταχεία επάνοδο στην κανονικότητα λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα, που θα επιτρέψουν σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους να ανακτήσουν τα εισοδήματά τους. Προς τούτο, έχει ήδη αποφασιστεί η παράταση του τρέχοντος δικαστικού έτους. Στεκόμαστε δίπλα σε όλους,  με λύσεις ταιριαστές για την κάθε ομάδα του ενεργού πληθυσμού της χώρας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ