Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Μαρ-2020 14:26

  Κυβερνητική στήριξη σε 166.000 επιστήμονες με "επίδομα" €600

  Κυβερνητική στήριξη σε 166.000 επιστήμονες με "επίδομα" €600
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη στήριξη 166.000 επιστημόνων, που προέρχονται και από τους έξι  βασικούς επιστημονικούς κλάδους προχωρά η κυβέρνηση, μέσω ενός ανοιχτού προγράμματος, ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, με επιταγή κατάρτισης (voucher) και με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

  Το πρόγραμμα, το οποίο είχε προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που αφορά δικηγόρους, γιατρούς (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού) μηχανικούς/αρχιτέκτονες, οικονομολόγους/λογιστές εκπαιδευτικούς και ερευνητές θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο.

  Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης. Παράλληλα  το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας και οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

  Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους. 

  "Η κυβέρνηση προχωρά με υπευθυνότητα απέναντι στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, υιοθετώντας γρήγορες και αποδοτικές ενεργητικές πολιτικές στήριξης, με στόχο όχι μόνο την οικονομική του στήριξη μέσα στην κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊος, αλλά και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του,  με εμπέδωση των νέων τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων, χρήσιμων για το επάγγελμα ή το λειτούργημά του, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την επαγγελματική εμπειρία των εκπροσώπων του. Παράλληλα, εργάζεται για την ταχεία επάνοδο στην κανονικότητα λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα, που θα επιτρέψουν σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους να ανακτήσουν τα εισοδήματά τους. Προς τούτο, έχει ήδη αποφασιστεί η παράταση του τρέχοντος δικαστικού έτους. Στεκόμαστε δίπλα σε όλους,  με λύσεις ταιριαστές για την κάθε ομάδα του ενεργού πληθυσμού της χώρας. Μετατρέπουμε  την κρίση σε ευκαιρία ανάπτυξης και μάθησης", επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Σταϊκούρας: "Επίδομα" €600 σε ιατρούς, δικηγόρους και άλλους επαγγελματίες

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ