Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Μαρ-2020 13:34

  Βενζινοπώλες: Αίτημα για άμεση ένταξη των πρατηρίων στην κατηγορία όσων πλήττονται από τον κορονοϊό

  Βενζινοπώλες: Αίτημα για άμεση ένταξη των πρατηρίων στην κατηγορία όσων πλήττονται από τον κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Εργασίας Γ. Βρούτση, η ομοσπονδία βενζινοπωλών αιτείται για μια ακόμη φορά την άμεση ένταξη των πρατήριων υγρών καυσίμων στην κατηγορία των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό με τις ανάλογες πρόνοιες (μείωση ενοικίου, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, δημοτικά τέλη) και τις ανάλογες πρόνοιες για τους εργαζόμενους.

  Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην επιστολή, με τέτοιες συνθήκες τα πρατήρια καυσίμων υποφέρουν κυριολεκτικά, η βιωσιμότητά τους είναι αμφίβολη και οι άνθρωποί τους κινδυνεύουν να βρεθούν και εκτεθειμένοι στον ιό και υπερχρεωμένοι.

  Ήδη, αναφέρεται στην επιστολή, από την έναρξη των αυστηρών μέτρων και του κλεισίματος του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρήσεων, υπήρξε κατακόρυφη μείωση, μέχρι και 60%, των πωλήσεων καυσίμων από τα πρατήρια. Τα δε νέα μέτρα καθολικής σχεδόν απαγόρευσης των μετακινήσεων, έπληξαν ακόμη περισσότερο την κατανάλωση με συνέπεια τη μείωση των πωλήσεων μέχρι και στο 90% της κανονικής περιόδου.

  Είναι ανάγκη να καθοριστεί  ημερήσιο ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων στις 12 ώρες 7πμ.-7μμ. , αρκούν αυτές οι ώρες για να εφοδιάζονται τα λιγοστά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και τα πρατήρια υγρών καυσίμων να μην βρίσκονται στη βορά των ληστών κατά τις νυχτερινές ώρες και ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

  "Επίσης τις προηγούμενες εβδομάδες για λόγους προστασίας των καταναλωτών-πελατών μας , των συναδέλφων και των εργαζομένων μας έχουμε αναστείλει την λειτουργία των πλυντηρίων στο μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά και έπρεπε ήδη να είχε εκδοθεί απόφαση για το κλείσιμο των πλυντηρίων .

  Για μια ακόμη φορά αναμένουμε τις ενέργειές σας άμεσα διότι βρισκόμαστε σε καθεστώς αβεβαιότητας και ομηρίας".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ