Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Μαρ-2020 18:02

  Κατηγορηματική διάψευση Γεωργιάδη για επιβολή capital controls

  Κατηγορηματική διάψευση Γεωργιάδη για επιβολή capital controls
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδης τις σημερινές φήμες για επιβολή capital controls, τις οποίες χαρακτήρισε "ανεύθυνες". Όπως είπε αυτές οι πληροφορίες αποτελούν πρωτοφανείς προσπάθειες κάποιων να βλάψουν και να πλήξουν πραγματικά τη χώρα. "Κανένα τέτοιο ενδεχόμενο προφανώς δεν υφίσταται καθώς το τραπεζικό μας σύστημα – κι ευτυχώς γι’ αυτό – είναι απολύτως σταθερό, ίσως και από τα πλέον σταθερά σήμερα στην Ευρώπη" είπε.

  Αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για τη στήριξη του επιχειρείν και της οικονομίας, είπε πως επιταχύνονται οι διαδικασίες παροχής εγγυοδοσίας στις επιχειρήσεις, ενώ όπως σημείωσε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αρχές Μαΐου το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει δράσεις δανειοδότησης και κεφαλαίου κίνησης ενώ ο αρχικός σχεδιασμός τους ήταν για το τέλος Μαΐου.

  Ο υπουργός υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τους υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, και Εργασίας Γ. Βρούτση μετά το υπουργικό συμβούλιο, ότι: "τα μέτρα που ανακοινώνουμε σήμερα, δεν είναι τα τελευταία. Εβδομάδα με την εβδομάδα κι όσο η Κυβέρνηση αναγκαστικά αποφασίζει δραστικότερα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, και άρα δημιουργείται μεγαλύτερη ζημία στην πραγματική οικονομία, τόσο εμείς εδώ σχεδιάζουμε και υλοποιούμε περισσότερα και πλέον διευρυμένα μέτρα στήριξης του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων".

  Σημείωσε δε πως στόχος είναι "όταν με το καλό η Ελλάδα ξεπεράσει την κρίση της επιδημίας του κορονοϊού, με ένα μεγάλο σοκ ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, να βάλουμε γρήγορα μπρος όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις χωρίς να αφήσουμε καμία απολύτως πίσω ως "θύμα" αυτής της πολύ μεγάλης και πρωτοφανούς κρίσης".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ