Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Μαρ-2020 08:50

  Στα "σκαριά" αποζημίωση έως 500 ευρώ σε υπαλλήλους επιχειρήσεων που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση

  Στα "σκαριά" αποζημίωση έως 500 ευρώ σε υπαλλήλους επιχειρήσεων που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δ. Κατσαγάνη

  Αντίστροφη μέτρηση λίγων ωρών έχει ξεκινήσει για την ανακοίνωση μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού.

  Σήμερα στις 12 το μεσημέρι αναμένονται οι δηλώσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

  Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες το Capital.gr με βάση πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζομένους επιχειρήσεων που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση.

  Το επίδομα αυτό αναμένεται να ανέλθει, σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο, γύρω στο 50% του μέσου μεικτού μισθού στον ιδιωτικό τομέα  (978 ευρώ/μήνα, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία του ΕΦΚΑ), δηλαδή γύρω στα 400 – 500 ευρώ.

  Εκτιμάται, επίσης, πως θα δοθεί καταρχάς σε περίπου 580.000 μισθωτούς, οι οποίοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν κατόπιν κυβερνητικής απόφασης (πχ  καταστήματα λιανικού εμπορίου, καφέ, εστιατόρια, φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, κομμωτήρια).

  Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει να καλύψει με δημόσιους πόρους όλες τις εργατικές εισφορές οι οποίες δεν θα μπορούν να καταβληθούν λόγω της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων, ενώ σε σχέση με τις εργοδοτικές εισφορές θα υπάρξει αναστολή πληρωμών ενώ δεν αποκλείεται και η κάλυψη τους (μερική ή ολική) από το δημόσιο.

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ