Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Μαρ-2020 21:08

  Παρατείνονται για 3 μήνες οι συντάξεις αναπηρίας

  Παρατείνονται για 3 μήνες οι συντάξεις αναπηρίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εφαρμοστική εγκύκλιο εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας με την οποία προβλέπεται
  η αναβολή των συνεδριάσεων υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α. μέχρι την 31η/3/2020, προκειμένου για την εξέταση αιτήσεων παράτασης αναπηρικών παροχών σύνταξης.

  Λόγω του ανωτέρω μέτρου, όπως αναφέρεται στην ίδια εγκύκλιο, στις περιπτώσεις λήξης μέχρι την 31η.3.2020 αναπηρικών συντάξεων και προκειμένου να μην αποστερηθούν οι δικαιούχοι της συνταξιοδοτικής παροχής, εφόσον εκκρεμεί, χωρίς υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων, στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση για παράταση χορήγησης σύνταξης αναπηρίας, η καταβολή της αναπηρικής παροχής παρατείνεται για τρεις μήνες.

  Η παραπάνω τρίμηνη παράταση προστίθεται σε κάθε παράταση που προβλέπεται από άλλη διάταξη νόμου. Επομένως σε περίπτωση λήξης της εξάμηνης παράτασης μέχρι την 31η.3.2020 ή και μετά την παραπάνω ημερομηνία είτε προστίθεται πλήρης η τρίμηνη παράταση των κοινοποιούμενων διατάξεων ή το τμήμα αυτής υπό τους όρους που προαναφέρονται.

  Η παραπάνω ρύθμιση εφαρμόζεται για τις συντάξεις με αιτία την αναπηρία, τις προνοιακές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ, καθώς και για όλα εν γένει τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας, η πιστοποίηση της οποίας πραγματοποιείται μέσω των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕ.Π.Α. Παράλληλα, παρατείνεται ισόχρονα και η ασφαλιστική ικανότητα όσων εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του άρθρου 6 της ΠΝΠ.

  Σε περίπτωση που μετά την επανεξέταση από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. και σύμφωνα με τις εκδιδόμενες αποφάσεις, οι ενδιαφερόμενοι δεν κρίνονται ως δικαιούχοι των κατά περίπτωση αναπηρικών παροχών, τα ποσά που καταβλήθηκαν σ’ αυτούς αχρεωστήτως, κατ’ εφαρμογή της κοινοποιούμενης ρύθμισης, επιστρέφονται στους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ