Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Μαρ-2020 16:15

  Έκτακτη σύσκεψη Βρούτση με τους κοινωνικούς εταίρους λόγω κοροναϊού

  Έκτακτη σύσκεψη Βρούτση με τους κοινωνικούς εταίρους λόγω κοροναϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη σύσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, της Γενικής Γραμματέα του Υπ. Εργασίας κ. Άννας Στρατινάκη, του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων με τους κοινωνικούς εταίρους και συγκεκριμένα με τον κ. Γιάννη Παναγόπουλο (ΓΣΕΕ), κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (ΣΕΒ), κ. Γεώργιο Καρανίκα (ΕΣΕΕ), κ. Ιωάννη Βαφειαδάκη (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γιάννη Ρέτσο (ΣΕΤΕ) ενώ στη συνάντηση πήρε μέρος και η πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ κ. Ρένα Μπαρδάνη. 

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην έκτακτη σύσκεψη παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι προτάσεις των κοινωνικών εταίρων σχετικά με το θέμα του κοροναϊού και εκτιμήθηκαν σε βάθος οι μέχρι τώρα επιπτώσεις της διάδοσης του ιού στους εργασιακούς χώρους.  Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, ευθύνης και συναίσθησης της κρίσιμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, συζητήθηκαν όλα τα επιμέρους ζητήματα, εξετάστηκαν λύσεις και προτάσεις με απώτερο σκοπό να εξασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. 

  Παράλληλα, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν σε τακτικούς χρόνους οι συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ιού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους και αφού τεθούν υπό εξέταση τα ολοένα μεταβαλλόμενα δεδομένα εξάπλωσης του ιού. 

  Τέλος, αποφασίστηκε ότι οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν σήμερα θα αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρής επεξεργασίας από το Υπουργείο στο πλαίσιο, όμως, της ενιαίας δέσμης των συνεκτικών δράσεων που αποφασίζονται κεντρικά από την κυβέρνηση. 

  Ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά: 

  "Ευχαριστώ όλους τους κοινωνικούς εταίρους για την άμεση ανταπόκρισή τους στη σημερινή μου έκτακτη πρόσκληση και, κυρίως, για το πνεύμα συνεργασίας και ευθύνης που επιδεικνύουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και τακτικών συναντήσεων για την από κοινού αντιμετώπιση της απειλής του κοροναϊού, Πολιτεία, εργαζόμενοι, εργοδότες μαζί. Οι προτάσεις που διατυπώθηκαν στη σύσκεψη θα αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρής επεξεργασίας και θα αξιοποιηθούν πολύ σύντομα στο πλαίσιο της επόμενης δέσμης κυβερνητικών παρεμβάσεων. Το σίγουρο είναι ότι και αυτή την κρίση θα την αντιμετωπίσουμε ενωμένοι, συντεταγμένοι και θα συμβάλουν όλοι από κοινού: Πολιτεία, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι".  


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ