Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Φεβ-2020 16:19

  Ψήφος εμπιστοσύνης της ΕΚΤ σε Γ. Στουρνάρα - βέβαιη η επανεκλογή του στην ΤτΕ

  Ψήφος εμπιστοσύνης της ΕΚΤ σε Γ. Στουρνάρα - βέβαιη η επανεκλογή του στην ΤτΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και "προάγγελο" της ανανέωσης της θητείας του στην ΤτΕ αποτελεί η ανάληψη καθηκόντων Προέδρου της Επιτροπής Επιθεώρησης (Audit Committee) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

  Ο κ. Στουρνάρας θα διαδεχθεί στη θέση αυτή τον Ewald Nowotny, πρώην Διοικητή της Oesterreichische Nationalbank.

  Η ανάθεση στον κ. Στουρνάρα των καθηκόντων προέδρου της Επιτροπής Επιθεώρησης της ΕΚΤ αναβαθμίζει τον ρόλο του μεταξύ των κεντρικών τραπεζιτών της ΕΕ. Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει κρίσιμες αρμοδιότητες στις οποίες περιλαμβάνεται η ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών στοιχείων, η συμμόρφωση με τους εφαρμοστέους νόμους, κανονισμούς και κώδικες συμπεριφοράς του Ευρωσυστήματος, η επίβλεψη των εσωτερικών ελέγχων και η άσκηση των λειτουργιών επιθεώρησης.

  Υπενθυμίζεται ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε εκλεγεί μέλος της Επιτροπής Επιθεώρησης τον Σεπτέμβριο του 2018.

  Η ανάληψη των αναβαθμισμένων καθηκόντων στην ΕΚΤ από τον κ. Στουρνάρα σηματοδοτεί εμμέσως και την ανανέωση της θητείας του στο τιμόνι της ΤτΕ. Η  6ετής θητεία του κ. Στουρνάρα λήγει στις 24 Ιουνίου 2020 και όπως όλα δείχνουν θα ανανεωθεί από την κυβέρνηση.  

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ