Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Φεβ-2020 14:20

  Στην Αθήνα την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Hoyer

  Στην Αθήνα την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Hoyer
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Werner Hoyer, αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα την Πέμπτη στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στην Ελλάδα.

  Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος Hoyer πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος είναι ο Έλληνας διοικητής της ΕΤΕπ, για να συζητήσουν τη δραστηριότητα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα. Αυτή περιλαμβάνει την υποστήριξη της τράπεζας για επενδύσεις στους τομείς του κλίματος και της ενέργειας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

  Θα πραγματοποιήσει, επίσης, συναντήσεις με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη.

  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος Hoyer θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στον αντίκτυπο της χρηματοδότησης του Ομίλου της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

  Το 2019 συμφωνήθηκε ένα συνολικό ποσό χρηματοδότησης ύψους 2,06 δισ. ευρώ, το οποίο αντιπροσωπεύει το 1,09% του ΑΕΠ της χώρας.

  Ο Πρόεδρος Hoyer αναμένεται, ακόμη, να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες ενός νέου επενδυτικού προγράμματος για τη γεωργία και την αγροτική επιχειρηματικότητα σε συνεργασία με δύο κορυφαίες ελληνικές τράπεζες.

  Θα επιβεβαιώσει, επίσης, τη νέα υποστήριξη της ΕΤΕπ για επενδύσεις σε ενεργειακά δίκτυα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

  Η ΕΤΕπ και η Ελλάδα το 2020

  Τον Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αντιπροέδρου Andrew McDowell, η ΕΤΕπ συμφώνησε να χορηγήσει δάνειο ύψους 180 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της κατασκευής του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και δάνειο 150 εκατ. ευρώ για νέες επενδύσεις προτεραιότητας σε ολόκληρη τη χώρα.

  Η ΕΤΕπ επιβεβαίωσε επίσης ότι θα χορηγήσει 24 εκατ. ευρώ για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος".

  Επιπλέον, συνήφθη συμφωνία με τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ) για χρηματοδότηση με έως και 20 εκατ. ευρώ της κατασκευής ενός νέου πλοίου ανεφοδιασμού ΥΦΑ για θαλάσσια χρήση στην Ελλάδα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων