Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Φεβ-2020 20:25

  Έρχονται αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο

  Έρχονται αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση
   
  Νέες αλλαγές στον Αναπτυξιακό Νόμο του 2016 προωθεί τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή. Με την προτεινόμενη τροπολογία επανακαθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της χρονικής περιόδου των τριών ετών που προσδιορίζεται, ως όριο για τους περιορισμούς που τίθενται για τα όρια παρεχόμενων ενισχύσεων, με προσδιοριζόμενο πλέον σημείο αναφοράς τον χρόνο υποβολής της αίτησης υπαγωγής αντί του χρόνου έκδοσης της απόφασης υπαγωγής που ισχύει.

  Και αυτό γιατί κατά την εφαρμογή του αναπτυξιακού νόμου παρουσιάστηκαν προβληματικές ως προς τον χρόνο της αναμενόμενης αξιολόγησης των επενδυτικών προς υπαγωγή στον νόμο σχεδίων.

  Μέσω της τροπολογίας αυτής, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιδιώκει τη διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και της υλοποίησης περισσότερων επενδύσεων, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.

  Ειδικότερα η παράγραφος 3 του άρθρου 11 του ν.4399/2016, αντικαθίσταται ως εξής: "το συνολικό ποσό ενίσχυσης ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5 εκατ. ευρώ. Οι ενισχύσεις που παρέχονται σε κάθε φορέα δεν μπορεί να υπερβαίνουν σωρευτικά τα 10 εκατ. ευρώ για μεμονωμένη επιχείρηση και τα 20 εκατ. ευρώ για το σύνολο των συνεργαζόμενων κατά το ποσοστό συμμετοχής τους ή συνδεδεμένων επιχειρήσεων. Οι περιορισμοί αυτοί ισχύουν για τα επενδυτικά σχέδια που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος και για χρονική περίοδο 3 ετών από την αίτηση του φορέα για υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου. Ως ποσό ενίσχυσης ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο λαμβάνεται υπ’ όψιν το εγκριθέν με την απόφαση υπαγωγής. Το υπερβάλλον ποσό ενίσχυσης περικόπτεται αναλογικά κατά είδος ενίσχυσης και ομάδα δαπανών”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ