Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Φεβ-2020 19:20

  Σταϊκούρας: "Ο κ. Τσακαλώτος συνηθίζει να επιδίδεται μετά μανίας σε κοπτοραπτική"

  Σταϊκούρας: "Ο κ. Τσακαλώτος συνηθίζει να επιδίδεται μετά μανίας σε κοπτοραπτική"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Ο κ. Τσακαλώτος συνηθίζει, όταν αναφέρεται σε δημόσιες δηλώσεις μου, να επιδίδεται μετά μανίας σε κοπτοραπτική", τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

  "Αυτή την κοπτοραπτική επιχειρεί και με τον σχολιασμό σημερινής συνέντευξής μου", αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας και προσθέτει:

  "Υποστηρίζει πως δήλωσα ότι "το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες".

  Η ακριβής δήλωσή μου είναι: "…ότι οι Τράπεζες φέρουν ευθύνη οι ίδιες, αλλά έχουν πληρώσει και το μάρμαρο της κρίσης της χώρας".

  Με τη συρρίκνωση των καταθέσεων, ειδικά το 1ο εξάμηνο του 2015.

  Και συνέχισα: "Ταυτόχρονα όμως οι Τράπεζες είχαν οι ίδιες κάνει πολλά σφάλματα, γιατί κυρίως στην πιστωτική επέκταση, στα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, είχαν πολύ υψηλά επιτόκια, με αποτέλεσμα εκεί να υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Και χωρίς να υπάρχει αξιολόγηση των φακέλων".

  Επιπροσθέτως, ο κ. Τσακαλώτος προσπαθεί να διαστρεβλώσει τη θέση μας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

  Του θυμίζω σχετική δήλωση που είχε κάνει ως Υπουργός Οικονομικών: "οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους".

  Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν στέκεται στο ύψος των αναγκών της εθνικής οικονομίας και της χώρας.

  Πλέον,  οι πολίτες έχουν κατανοήσει τον ιδεολογικό και πολιτικό "ανεμοστρόβιλο" εντός του οποίου ίπταται ο κ. Τσακαλώτος."

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ