Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Ιαν-2020 17:07

  ΔΙΚΤΥΟ: Αφιέρωμα για τις κατασκευές και την δ' Βιομηχανική Επανάσταση

  ΔΙΚΤΥΟ: Αφιέρωμα για τις κατασκευές και την δ' Βιομηχανική Επανάσταση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα Ειδικό Αφιέρωμα για τις Κατασκευές και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση με την συμμετοχή επιστημόνων και επαγγελματιών του κλάδου των κατασκευών, παρουσίασε το ΔΙΚΤΥΟ.

  Στόχος του ΔΙΚΤΥΟΥ είναι να συνεισφέρει στην συζήτηση για το ψηφιακό μέλλον της χώρας κατά τομέα αλλά και να βοηθήσει ώστε να γίνει  όσο το δυνατόν πιο κατανοητή και προσιτή σε κάθε ενδιαφερόμενο η νέα εποχή που ήδη ξεκίνησε, σε κάθε επαγγελματικό κι επιστημονικό κλάδο.

  "Η Ελλάδα στον 21ο αιώνα μπορεί και πρέπει να κάνει το άλμα που απαιτεί η εποχή", αναφέρει η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, Άννα Διαμαντοπούλου στο Ειδικό Αφιέρωμα.

  Όπως σημειώνει: "Η Δ΄ Βιομηχανική Επανάσταση χαρακτηρίζεται από την νέα σχέση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Οι αλλαγές γύρω μας είναι συγκλονιστικές, ταχύτατες και οι επιπτώσεις αφορούν χώρες και κοινωνίες, όλους τους τομείς της οικονομίας, και φυσικά την κοινωνία δηλαδή τους ανθρώπους, τις οικογένειες τους, τις μεταξύ τους σχέσεις τους. Η γνώση και η κατανόηση της νέας πραγματικότητας δεν αφορά μόνο στις κυβερνήσεις στα πανεπιστήμια και στις επιχειρήσεις. Αφορά όλους τους πολίτες όπου και αν μένουν σε όποια γενιά και αν ανήκουν, γυναίκες και άντρες.

  Το ΔΙΚΤΥΟ έχει εστιάσει σε ΄αυτή την ανάγκη ενημέρωσης και επικοινωνίας γ΄ιαυτό το "νέο" που είναι ήδη εδώ. Μέχρι σήμερα ασχοληθήκαμε με την Δ΄ Βιομηχανική Επανάσταση και τον χώρο της υγείας, του εμπορίου , της αγροτικής ανάπτυξης, των τραπεζών , του τουρισμού . Μέσω του Παρατηρητηρίου παρακολουθήσαμε βήμα προς βήμα τις εξελίξεις στο χώρο της Διοίκησης.

  Το 2020 ξεκινάμε με τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία στο χώρο των κατασκευών και κυρίως στα δημόσια έργα , στις μεγάλες υποδομές, στα μεγάλα κτίρια.

  Η ποιότητα, η ταχύτητα κατασκευής , το κόστος και η συντήρηση των δημοσίων υποδομών, είναι παράγοντες εξαιρετικής σημασίας για την ανάπτυξη μιας χώρας αλλά και για τα δημόσια αγαθά που αυτή προσφέρει στους πολίτες της. Αλλαγή, καινοτομία ,υψηλή τεχνολογία είναι τα ζητούμενα στον χώρο των κατασκευών. Τα νέα δεδομένα εν μέσω Δ΄ Βιομηχανικής Επανάστασης απαιτούν εργαζόμενους με νέα προσόντα , νέα τεχνολογικά εργαλεία, νέα οργάνωση των επιχειρήσεων και βεβαίως μια πολιτεία που πρωτοπορεί στο θεσμικό πλαίσιο στις προδιαγραφές και στις διεθνείς συνεργασίες.

  Το ΔΙΚΤΥΟ ανοίγει αυτό το κεφάλαιο με ένα δεύτερο αφιέρωμα και θα συνεχίσει με συζητήσεις και στρογγυλά τραπέ ζια που θα υποστηρίξουν τον δημόσιο διάλογο που είναι αναγκαίος. Η γνώση ,η συμμετοχή, η ενημέρωση και η επικοινωνία είναι μέρος μιας φυσικής διαδικασίας αλλαγής που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

  Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες επιστήμονες και επαγγελματίες για την συνεισφορά τους σ΄ αυτή την προσπάθεια."

  Δείτε το αφιέρωμα στη δεξιά στήλη Σχετικά Αρχεία

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Αφιέρωμα (17 MB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ