Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Δεκ-2019 12:39

  Αναρτάται στην "ΕΡΓΑΝΗ" η φόρμα συμμετοχής στη δράση "ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ!"

  Αναρτάται στην "ΕΡΓΑΝΗ" η φόρμα συμμετοχής στη δράση "ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ!"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σήμερα το απόγευμα, θα αναρτηθεί στο πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στη δράση "ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ!" του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

  Στη φόρμα αυτή, οι επιχειρήσεις θα αποτυπώσουν τις ανάγκες τους για ανθρώπινο δυναμικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων και επαγγελμάτων σε συγκεκριμένους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας. Η καταγραφή και η χαρτογράφηση των ειδικοτήτων/επαγγελμάτων από την πλευρά των επιχειρήσεων θα συμβάλει στην οριστικοποίηση των όρων και των τεχνικών προδιαγραφών της δράσης "ΕΛΛΑΔΑ… ΞΑΝΑ!".

  Όπως αναφέρει η Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία, η δράση "ΕΛΛΑΔΑ… ΞΑΝΑ!" στοχεύει στη δημιουργία πρόσθετων θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και στην τεχνολογική αναβάθμιση αυτών, ενόψει της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, ώστε σταδιακά, μέσω της ενσωμάτωσης τεχνογνωσίας, να καταστούν εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές. Με τη σταδιακή προσθήκη ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης, φιλοδοξεί να οδηγήσει τις μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας, με συντεταγμένα βήματα, στην εποχή του τεχνολογικού μετασχηματισμού της αγοράς εργασίας.

  Παράλληλα, σχεδιάζεται ειδική υποστηρικτική διαδικασία για τη μετεγκατάσταση και την ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού στις επιχειρήσεις, που θα τους απασχολήσουν, στο πλαίσιο της δράσης.

  Η έναρξη της δράσης θα γίνει, κατόπιν επίσημης προκήρυξης από το φορέα, στον οποίο θα ανατεθεί η υλοποίησή της.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ