Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Δεκ-2019 11:26

  Γ. Βρούτσης: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν μείωση της ανεργίας

  Γ. Βρούτσης: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν μείωση της ανεργίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα στοιχεία δείχνουν μείωση της ανεργίας, κάτι που θα αποτυπωθεί και στην έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ που θα δοθεί σήμερα στην δημοσιότητα υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή.

  Ο ίδιος παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ενώ υπογράμμισε πως "θα βρούμε δουλειές σε Έλληνες".

  Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Διαμάντως Μανωλάκου του ΚΚΕ, ο Γ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέτει στόχο να επιστρέψουν στην χώρα νέοι υψηλών προσόντων που έφυγαν από την Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης (brain drain) ενώ σημείωσε πως "το πρόβλημα της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται μέσω Δημοσίου, αλλά μέσω της επιχειρηματικότητας και της προσέλκυσης επενδύσεων".

  Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των ναυπηγείων στο Νεώριο της Σύρου λέγοντας ότι συρρέουν εφοπλιστές για να επισκευάσουν τα καράβια τους και επέρριψε ευθύνες σε όσους "είχαν κλείσει τα ναυπηγεία".

  Σχετικά με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας είπε ότι "τον Φεβρουάριο του 2020 θα τεθεί σε εφαρμογή το μεγάλο πρόγραμμα, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια", απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κώστα Μπάρκα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γ. Βρούτσης ενημέρωσε ότι συνεχίζονται κανονικά τα προγράμματα στα νοσοκομεία και στα Hot Spot.  

  Στις αναφορές του κ. Μπάρκα περί εκτίναξης της ανεργίας, ο υπουργός τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν μείωση, κάτι που θα αποτυπωθεί και στην έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

  Μ. Ντ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ