Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Νοε-2019 15:19

  Άδωνις Γεωργιάδης: Καμία έκπτωση στις περιβαλλοντικές μας ευαισθησίες

  Άδωνις Γεωργιάδης: Καμία έκπτωση στις περιβαλλοντικές μας ευαισθησίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο φιλοεπενδυτικό πνεύμα που διαπνέει την κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη, χωρίς όμως καμία έκπτωση όσον αφορά τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες, αναφέρεθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρέστη σήμερα στην εκδήλωση με θέμα "Εταιρική Διακυβέρνηση, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Επενδύσεις", που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης στην Αθήνα. 

  Στην ομιλία του, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Π. Σταμπουλίδη, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε μεταξύ άλλων:

  "Μας ενδιαφέρει να έχουμε ανάπτυξη κι επενδύσεις γιατί αυτό αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης αλλά σήμερα, εν έτει 2019, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις δεν είναι όπως ήταν πριν μερικά χρόνια. Δεν είναι απλώς "κτίζω και φεύγω".

  Ανάπτυξη σήμερα σημαίνει "δημιουργώ κάτι που μπορεί να έχει αποτύπωμα στο χρόνο, μπορεί να δέσει αρμονικά με το περιβάλλον και μπορεί να παρέχει αυτό που λέμε βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη".

  Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επιχειρήσεις που έχουν υψηλό αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και που δεν αντιλαμβάνονται ότι μια επένδυση είναι πολλά περισσότερα από το "πηγαίνω κάπου για να βγάλω χρήματα". Διότι αν ήταν μόνο αυτό, σήμερα ο πλανήτης θα είχε ήδη καταστραφεί.

  Το αντίθετο συμβαίνει. Ενώ αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός, μπορούμε να επιβιώνουμε στον πλανήτη ακριβώς επειδή όλοι, κράτη, επιχειρήσεις και επενδυτές, συνειδητοποιούν τις ευθύνες τους.

  Άρα, ως κυβέρνηση λέμε "ναι" στις επενδύσεις αλλά ακριβώς μέσα απ’ αυτό το πρίσμα. Και το τονίζω διότι η μεγαλύτερη κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση ο επενδυτικός νόμος "Επενδύω στην Ελλάδα" που ψηφίσαμε προ 10ημέρου στη Βουλή είναι ότι "δήθεν κάνουμε εκπτώσεις ως προς τις περιβαλλοντικές μας ευαισθησίες".

  Ουδέν αναληθέστερον, σας διαβεβαιώ. Αφ’ ενός διότι δεν το θέλουμε και αφ’ ετέρου διότι δεν θα μπορούσαμε να νομοθετήσουμε κάτι τέτοιο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Συνεπώς, θέλουμε να δώσουμε στους επενδυτές την ευκαιρία να κινηθούν γρηγορότερα, να μην ταλαιπωρούνται από την γραφειοκρατία και να αδειοδοτούνται οι επενδύσεις τους με μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά όλα αυτά να ελέγχονται ότι γίνονται σύμφωνα με τα πρότυπα της περιβαλλοντικής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με τους δικούς μας στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη", κατέληξε ο υπουργός.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ