Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Οκτ-2019 19:16

  Ζαββός: Οι επενδυτές αδημονούν για τον "Ηρακλή"

  Ζαββός: Οι επενδυτές αδημονούν για τον "Ηρακλή"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι μεγάλες διεθνείς τράπεζες σχεδιάζουν να επενδύσουν στο σχέδιο "Ηρακλής" για τη μείωση των κόκκινων δανείων, δήλωσε στο Bloomberg ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, Γιώργος Ζαββός.

  "Οι επενδυτές μάς ενημέρωσαν στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ ότι θα επενδύσουν στον ‘Ηρακλή’", δήλωσε σε συνέντευξη στο περιθώριο της συνόδου, προσθέτοντας ότι μεταξύ των επενδυτών με τους οποίους συνομίλησε, ήταν στελέχη των BlackRock, Deutsche Bank, Credit Suisse, JP Morgan Chase και HSBC Holdongs.

  "Και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν ενημερώσει την κυβέρνηση πως θα αξιοποιήσουν το σχέδιο 'Ηρακλής' για να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους", είπε ο κ. Ζαββός. "Η πιο σημαντική συμβολή του σχεδίου είναι ότι μπορεί να εξασφαλίσει μηδενικό σταθμισμένο κίνδυνο στα ομόλογα που θα εκδίδουν οι τράπεζες". Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει την Ελλάδα να βελτιώσει την πιστοληπτική της ικανότητα.

  Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, αναμένεται η αξιολόγηση της Standard and Poor’s για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ