Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Οκτ-2019 09:22

  Κατατέθηκε στη Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

  Κατατέθηκε στη Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, "Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις”. Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί την Παρασκευή στη Βουλή. 

  Το νομοσχέδιο 145 σελίδων, περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ρυθμίσεων, με τον στόχο της κυβέρνησης να είναι η δημιουργία ενός νέου φιλικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, που θα φέρει και την αύξηση στους ρυθμούς ανάπτυξης.

  Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονται σημαντικές αλλαγές για την επιχειρηματικότητα, αλλαγές στις αδειοδοτήσεις και τους ελέγχους, ενώ γίνονται μια σειρά από αλλαγές, με στόχο να μειωθεί η γραφειοκρατία. Παράλληλα, υπάρχουν και ρυθμίσεις με αλλαγές στα εργασιακά, καθώς και τα μέτρα που θέλει να πάρει η κυβέρνηση για την αδήλωτη εργασία.

  Οι 20 βασικοί άξονες νέου νόμου εστιάζουν μεταξύ των άλλων στην προσέλκυση Στρατηγικών Επενδύσεων, στη δημιουργία ενιαίου ψηφιακού χάρτη προκειμένου να υπάρχει δημόσια και δωρεάν πρόσβαση από το κοινό στα γεωχωρικά δεδομένα αλλά και στη συγκρότηση Εθνικού Μητρώου Υποδομών, στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι υποδομές και τα κτίρια που ανήκουν ή βρίσκονται υπό τη διαχείριση φορέων του δημόσιου τομέα.

  Επίσης περιλαμβάνει διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των επιχειρηματικών πάρκων, για την απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας, για την αδειοδότηση και τον έλεγχο κατασκευών κεραιών στην ξηρά.

  Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, για τη θέσπιση εθνικού προγράμματος απλούστευσης διαδικασιών, για οργανωτικά θέματα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για εργασιακά θέματα και ατομικές εργασιακές σχέσεις αλλά και μέτρα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ