Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Σεπ-2019 13:34

  Θ. Φεσσας: Υπάρχει αισιοδοξία για τα επόμενα χρόνια, χρειάζονται τολμηρά μέτρα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την εκτίμηση ότι η ήδη αποτυπωμένη αισιοδοξία της αγοράς και των πολιτών για τα επόμενα χρόνια πρέπει να συνδυαστεί με τολμηρά μέτρα και να μετουσιωθεί σε επενδύσεις, διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ από το βήμα της 6ης ετήσιας οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).

  "Η χώρα διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, οι δείκτες αποτυπώνουν την αλλαγή του κλίματος και της ψυχολογίας, οι πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης έχουν συνδράμει σε αυτο. Οι επενδυτές έχουν αξιολογήσει τα δεδομένα αυτά, μένει να φέρουν τα χρήματά τους στη χώρα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Επανέλαβε παράλληλα τη θέση του ΣΕΒ πως απαιτούνται επενδύσεις 20 δισ. σε τεχνολογία, μηχανολογικό εξοπλισμό, παραγωγή, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

  "Υπάρχουν γενναία μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ο δρόμος είναι ορατός αλλά η υλοποίηση της συνταγής δεν είναι εύκολη. Ως ΣΕΒ ζητάμε ανταγωνιστικό φορολογικό περιβάλλον και ιδιαίτερα να απαλυνθεί το κόστος εργασίας στην Ελλάδα, στοιχείο που προκαλεί μεταξύ άλλων το λεγόμενο brain drain αλλά και τον βαθμό ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων", τόνισε.

  Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ μίλησε επίσης για την ανάγκη να εδραιωθεί ενα φιλοεπενδυτικό κλίμα, να παταχθεί η γραφειοκρατία και να υπάρξει συναίνεση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ώστε να συνδιαμορφωθεί μια κοινή γραμμή με στόχο την οικονομική ανάπτυξη.

  Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, τέλος, στη σημασία του ανθρώπινου κεφαλαίου. "Όσες παραγωγικές επενδύσεις γίνουν, όσα μηχανήματα και να έρθουν στην Ελλάδα,  αν δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο στο νέο κόσμο που δημιουργείται, στο νέο παραγωγικό μοντέλο", σημείωσε ο κ. Φέσσας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ