Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Σεπ-2019 20:51

  Κάλεσμα Σταϊκούρα για επενδύσεις τώρα στην Ελλάδα

  Κάλεσμα Σταϊκούρα για επενδύσεις τώρα στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κάλεσμα σε ξένα funds να επενδύσουν σήμερα στην Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικός κ. Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα του "14ου Annual Roadshow" που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών στο Λονδίνο, σε συνεργασία με διεθνούς κύρους επενδυτικές τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

  Στην τοποθέτησή του, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης κατά τους δύο πρώτους μήνες διακυβέρνησής της, παρέθεσε τις βασικές προτεραιότητες του οικονομικού της σχεδίου και κάλεσε τους συμμετέχοντες να επενδύσουν τώρα στην Ελλάδα.

  Ως προτεραιότητες ο κ. Σταϊκούρας έθεσε την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων και την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας, την ενίσχυση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, την ολοκλήρωση ενός νέου, σταθερού φορολογικού πλαισίου με έντονη αναπτυξιακή διάσταση, την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και την αποπληρωμή του ακριβού μέρους του δανείου της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

  Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου, όπως τόνισε, θα αυξήσει την ποσότητα του εγχώριου προϊόντος, θα βελτιώσει τη σύνθεση και την ποιότητά του και θα ενισχύσει την παραγωγικότητα, τη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

  *Διαβάστε ακόμη: Το μήνυμα Σταϊκούρα στα funds και τα κρίσιμα ραντεβού στο Λονδίνο

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων