Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Σεπ-2019 16:34

  Χρ. Σταϊκούρας: Θετική εξέλιξη η έγκριση του σχεδίου προστασίας της πρώτης κατοικίας από την Κομισιόν

  Χρ. Σταϊκούρας: Θετική εξέλιξη η έγκριση του σχεδίου προστασίας της πρώτης κατοικίας από την Κομισιόν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη θετική εξέλιξη, όπως τη χαρακτήρισε, της έγκρισης του σχεδίου προστασίας της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας λέγοντας πως το μέτρο αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

  Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα ένταξης στη ρύθμιση λειτουργεί αποτελεσματικά και έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες 10 ρυθμίσεις.

  Αναλυτικότερα, στη δήλωσή του, ο ΥΠΟΙΚ αναφέρει τα εξής:

  "Βασική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών συνιστά η προστασία της πρώτης κατοικίας. Ήδη, μετά τις απαραίτητες ενέργειες, σε εξαιρετική συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η ηλεκτρονική πλατφόρμα ένταξης στη ρύθμιση λειτουργεί αποτελεσματικά και έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες 10 ρυθμίσεις, ενώ  απλοποιήθηκαν και οι διαδικασίες ένταξης σε αυτή. 

  Σήμερα, μία ακόμη θετική εξέλιξη καταγράφηκε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το σχετικό αίτημα του Υπουργού Οικονομικών για την κρατική επιδότηση των δανείων που θα κριθούν επιλέξιμα προς ρύθμιση.

  Η επιδότηση ανέρχεται μέχρι 50% για τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και 30% για τα επιχειρηματικά δάνεια, με μέγιστο ποσό ενίσχυσης 200 χιλιάδες ευρώ στην 3ετία σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό de minimis.

  Η προσπάθεια μας  για την ανακούφιση και τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών συνεχίζεται μεθοδικά και αποφασιστικά. Παράλληλα, η Κυβέρνηση έχει καλέσει τις τράπεζες να επιβραβεύσουν τους συνεπείς δανειολήπτες και ήδη τα πρώτα προγράμματα επιβράβευσης έχουν δημιουργηθεί".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ