Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Σεπ-2019 19:18

  Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει λόγος πανικού για το θέμα των τιμών του πετρελαίου

  Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει λόγος πανικού για το θέμα των τιμών του πετρελαίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Το υπουργείο ενέργειας παρακολουθεί στενά τις τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης στην αγορά και εάν παραστεί λόγος θα επέμβει, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος πανικού, ανέφερε προ ολίγου αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του ΣΕΒ ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

  Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα της βιομηχανίας σε τρεις κυρίως άξονες, το ενεργειακό, θέματα περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και θέματα χρήσεων γης.

  Συμφωνήθηκε μάλιστα να δημιουργηθεί κοινή επιτροπή μεταξύ του ΥΠΕΝ και του ΣΕΒ που θα εξετάσει τα ζητήματα, με προεξάρχον το ενεργειακό. Εκ μέρους του ΥΠΕΝ θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Γ. Θωμάς και η Γ.Γ. Αλ. Σδούκου.

  Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης υπήρξε συμφωνία των δύο πλευρών ότι μαζί με τη διάσωση της ΔΕΗ που είναι κομβικής σημασίας, θα πρέπει να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός και η απελευθέρωση της αγοράς. Επίσης χωρίς επιτάχυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων δε μπορεί να στηριχθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια της κυβέρνησης. Τέλος ο ΥΠΕΝ τόνισε ότι θα προχωρήσει παράλληλα η αντιμετώπιση με ένα ριζικό τρόπο του ζητήματος των χρήσεων γης των ειδικών χωροταξικών σχεδίων.

  Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συζήτηση που επικεντρώθηκε σε θέματα της παραγωγής, της χωροταξίας και εν γένει  για την ευστάθεια της αγοράς ενέργειας, που είναι βασική για τη βιομηχανία. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι εδώ για να επενδύσουν και να δημιουργήσουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Ο κ. Φέσσας πρόσθεσε ότι ο 50% της οικονομίας είναι η ψυχολογία και πράγματι ο ΣΕΒ θεωρεί ότι είναι θετική η ψυχολογία στην αγορά αυτή τη στιγμή και ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής που βοηθούν την επιχειρηματικότητα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ