Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Σεπ-2019 19:33

  Ross: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αντιληφθεί τι χρειάζεται η Ελλάδα

  Ross: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αντιληφθεί τι χρειάζεται η Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Τον φιλικό προς το επιχειρείν χαρακτήρα της κυβέρνησης εξήρε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross σε συνάντηση με δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα. Δήλωσε εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση "έχει συνειδητοποιήσει τι πραγματικά χρειάζεται η Ελλάδα, χαμηλότερη φορολογία και μεταρρυθμίσεις", ενώ έχει θέσει ως προτεραιότητες ζητήματα, όπως η ψηφιοποίηση και η επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων (σημ: των επενδύσεων). 

  "Στην κυβέρνηση έχουν την αίσθηση του επείγοντος, με πολλά από τα μέλη της να έχουν προέλθει από τον κόσμο των επιχειρήσεων, παραμένοντας προσανατολισμένα στην επίτευξη αποτελεσμάτων" πρόσθεσε. Απόδειξη αυτού, όπως είπε, είναι ο διαγωνισμός για τη χορήγηση άδειας καζίνο στο Ελληνικό, που βρισκόταν αντιμέτωπος με συνεχείς παρατάσεις. Χορηγήθηκε μεν, όπως σημείωσε, μία μικρή παράταση (σ.σ.: για την 4η Οκτωβρίου), αλλά συνοδεύθηκε με απολογίες που σχετίζονταν με τεχνικούς λόγους.

  Ανέφερε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα των αμερικανικών επιχειρήσεων είναι σημαντικό. Κι αυτό, όπως εξήγησε, επειδή το Ευρώ δημιουργεί ευκαιρίες, όπως και διότι η Ελλάδα έχει επιδείξει ότι έχει αντιμετωπίσει, πραγματικά, την κρίση, έχοντας ως στόχο την επίτευξη ενός πρωτογενούς πλεονάσματος, κάτι που δεν υφίστατο πριν από μερικά χρόνια. 

  "Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο να αποδείξει στην Ευρώπη ότι φέρει σε πέρας όλα όσα έχει δεσμευθεί. Και παρότι τα υψηλά πλεονάσματα επιβραδύνουν την ελληνική οικονομία, η Ελλάδα ανταμείβεται για την σημαντική πρόοδό της στον εν λόγω πεδίο" τόνισε.

  Σημείωσε ακόμη πως οι κινήσεις που έχουν γίνει στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έχουν καταστήσει την Ελλάδα hub διανομής LNG, γεγονός που αποτελεί "game changer".

  Εξήρε την πρόοδο που έχει επιδείξει η Ελλάδα στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων εταιρειών, όπως τα ΕΛΠΕ, σημειώνοντας ότι, κατά γενική παραδοχή, οι εταιρείες που ιδιωτικοποιούνται τείνουν να διοικούνται πολύ καλύτερα, σε σχέση με το εάν παρέμεναν στη διαχείριση της κυβέρνησης, ενώ παρέχουν πόρους σε αυτή.

  Σημειώνεται ότι επόμενος σταθμός του κ.Ross, μετά την Αθήνα, είναι η Κωνσταντινούπολη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ