Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Σεπ-2019 18:10

  Αύξηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Ιούλιο

  Αύξηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Ιούλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Κράτους προς ιδιώτες είχαν ανοδική τάση τον Ιούλιο λόγω της αύξησης των επιστροφών φόρων (από τα 493 εκατ ευρώ στο τέλος Ιουνίου έφτασαν στα 725 εκατ ευρώ στο τέλος Ιουλίου). Αντιθέτως, οι οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης μειώθηκαν στα 1,6 δισ. ευρώ από 1,7 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η άνοδος στο σκέλος των εκκρεμών επιστροφών φόρων προκύπτει κυρίως από τους άμεσους φόρους, λόγω τις εκκαθάρισης των νέων φορολογικών δηλώσεων.

  Στο πεδίο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ευρύτερου Δημοσίου, μεγάλη μείωση καταγράφεται στις οφειλές των νοσοκομείων (που μειώθηκαν στα 507 εκατ. ευρώ από 540 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου), αλλά και από τις οφειλές των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης (μείωση στα 566 εκατ ευρώ από 594 εκατ. ευρώ προηγουμένως).

  Σημειώνεται ότι ληξιπρόθεσμες είναι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις προς τρίτους (εκτός γενικής κυβέρνησης), που δεν εξοφλήθηκαν μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ημερομηνία οφειλής. Δηλαδή πρόκειται για τις οφειλές προς επιχειρήσεις, ιδιώτες, συμβασιούχους, φορολογουμένους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ