Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Σεπ-2019 16:33

  Προστασία της φέτας στην αυστραλιανή αγορά ζήτησε ο Κ. Σκρέκας

  Προστασία της φέτας στην αυστραλιανή αγορά ζήτησε ο Κ. Σκρέκας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η προστασία της ελληνικής φέτας καθώς και των υπολοίπων ελληνικών προϊόντων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στην αγορά της Αυστραλίας, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα, και του επιτετραμμένου της πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, Jon Philip.

  "Για εμάς είναι επιτακτική η προστασία της φέτας, αλλά των υπόλοιπων ελληνικών προϊόντων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ - Αυστραλίας", δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, ενώ αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα του συνόλου των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και υπογράμμισε τη σημασία της ολοκληρωμένης ενημέρωσης των Αυστραλών καταναλωτών.

  Ο υφυπουργός συνομίλησε, επίσης, με τον κ. Philip για την ανάγκη προώθησης του διμερούς εμπορίου αγροτικών προϊόντων Ελλάδας - Αυστραλίας, και με τους δυο να συμφωνούν ότι οι διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ΕΕ - Αυστραλίας είναι εξαιρετικά σημαντικές, καθώς μέσω της Συμφωνίας θα υπάρξει και ενίσχυση των διμερών εμπορικών συναλλαγών.

  Ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και από τις δυο πλευρές για συνεργασία σε τομείς όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων σε ξηροθερμικές περιοχές με προβλήματα εξάντλησης και υποβάθμισης των υδατικών πόρων, καθώς και στις δύο χώρες υπάρχουν περιοχές που αντιμετωπίζουν ανάλογα ζητήματα.

  Τέλος, στον Αυστραλό επιτετραμμένο γνωστοποιήθηκαν οι προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά την κυβέρνησης για στήριξη των παραγωγών μέσω της βελτίωσης των υποδομών και της μείωσης του κόστους παραγωγής με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ