Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Αυγ-2019 11:55

  Α. Γεωργιάδης: Το Ελληνικό είναι "κλειδί" για την προσέλκυση επενδύσεων

  Α. Γεωργιάδης: Το Ελληνικό είναι "κλειδί" για την προσέλκυση επενδύσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για "καλή απόφαση” από το ΚΑΣ αναφορικά με τις εξελίξεις στην επένδυση του Ελληνικού έκανε λόγο ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας ότι "μέσα στο 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί, από την πλευρά της Πολιτείας , όλες οι διαδικασίες, ώστε να μπορούν να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου".

  Σύμφωνα με το ant1news.gr σημαντική χαρακτήρισε και την συνεδρίαση του Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων, που θα αποφασίσει για την τύχη των αεροπλάνων της Ολυμπιακής που βρίσκονται στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, λέγοντας ότι είναι αποτρεπτικό για την επένδυση εάν αποφασιστεί ότι τα αεροσκάφη δεν μπορούν καν να μετακινηθούν από το σημείο, όπου βρίσκονται, καθώς καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο και σε καίριο σημείο της έκτασης.

  "Δεν έχει αλλάξει καμία συμφωνία για το Ελληνικό, ισχύει το Master Plan που έχει εγκρίνει η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχει προστεθεί από την νέα Κυβέρνηση ούτε μια νέα μετόπη", επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις επικρίσεις για τον αριθμό και το ύψος των κτηρίων που θα αναγερθούν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.

  Συμπλήρωσε ότι "όπως για κάθε μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, έχει εγκριθεί Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο, που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Δραγασάκη". Σημείωσε δε ότι όλα αυτά έχουν περιληφθεί στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

  "Ο διαγωνισμός για το καζίνο, που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, είναι σημαντικός, διότι αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, όπως είχε διαμορφωθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ειναι όμως καθοριστικός για το αν θα γίνει η επένδυση, καθώς υπάρχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση του έργου", συμπλήρωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

  Η επένδυση του Ελληνικού έχει προ πολλού ξεπεράσει τα στενά όρια του τόπου, διότι λόγω του μεγέθους της αποτελεί δείγμα και μήνυμα προς την διεθνή επενδυτική κοινότητα για το κατά πόσον "η Ελλάδα μπορεί", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι στις επαφές του με τους εκπροσώπους των δανειστών, εκείνοι του έθεσαν το ζήτημα της εν λόγω επένδυσης, ως "κλειδί" για την αξιοπιστία της χώρας σε ότι αφορά την προώθηση μεταρρυθμίσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.

  "Εάν ξεκινήσει το Ελληνικό, θα έρθουν και πολλές άλλες επενδύσεις", είπε ο Υπ. Ανάπτυξης, αναφέροντας στις επαφές που έχει τις τελευταίες εβδομάδες, συμπληρώνοντας ότι μέσα στο 2019 θα έχουν εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες και για την επένδυση στην Κασσιόπη (η οποία έχει "κολλήσει" εδώ και πολλά χρόνια), όπως και εκείνη στην περιοχή Αφάντου στην Ρόδο.

  Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι για την επένδυση στο Ελληνικό πρέπει να απονεμηθούν τα εύσημα στον Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι το τίμημα και οι τελικοί πολεοδομικοί όροι για την επένδυση συμφωνήθηκαν επί Κυβέρνησης Τσίπρα.

  Σχεδιάζεται παρέμβαση για την επιτάχυνση της εκδίκασης και της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων για ζητήματα που αφορούν επενδύσεις, προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ανέφερε "η προσέλκυση επενδύσεων είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας".

  Παύσαμε την Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού διότι ήταν ΣΥΡΙΖΑ

  Ο κ. Γεωργιάδης είπε εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν τα νέα μέλη και ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού.  Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε "την Βασιλική Θάνου την αντικαθιστούμε διότι είναι ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα αλλάζαμε και κάποιον εάν ήταν Νέα Δημοκρατία, διότι είναι σαφές και από την Ευρωπαϊκή Οδηγία ότι οι επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν μπορεί να έχουν οιαδήποτε πολιτική επιρροή".

  "Δικαίωμα της κ. Θάνου να προσφύγει σε οποιοδήποτε δικαστήριο ή την ΕΕ για να δικαιωθεί, εφόσον πιστεύει ότι αδικείται", συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης, θυμίζοντας παραλλήλως ότι "αμέσως μετά την επιλογή της από την Βουλή, με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε στείλει επιστολή στην αρμόδια Επίτροπο της ΕΕ, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει την τοποθέτηση της κ. Θάνου στο εν λόγω αξίωμα".

  Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την NOVARTIS

  Σε ότι αφορά την Novartis, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι παρά τις "βαρύγδουπες" δηλώσεις στελεχών της πρώην Κυβέρνησης και τις "παρατυπίες" από πλευράς υπουργών, όπως ανέφερε, ακόμη η Δικαιοσύνης δεν έχει μορφώσει άποψη για το κατά πόσον υπήρξε ή όχι κάποιο σκάνδαλο, λέγοντας ότι οι μόνες, μέχρι στιγμής, αποφάσεις που υπάρχουν πχ. για τον Κωνσταντίνο Φρουζή είναι αθωωτικές.

  "Είναι προφανές ότι όσο πολιτικό κεφάλαιο επένδυσε στην υπόθεση η προηγούμενη Κυβέρνηση πήγε χαμένο", είπε ο κ. Γεωργιάδης, αφήνοντας υπονοούμενα με την φράση του "τώρα εάν επένδυσε και κάτι άλλο…." και συμπληρώνοντας "πχ. πιέσεις στην Δικαιοσύνη και νουθέτηση ψευδομαρτύρων…".

  Διαβάστε ακόμα:

  - Θετική η γνωμοδότηση του ΚΑΣ για το Ελληνικό


   


      

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020