Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Αυγ-2019 17:24

  Τέλος και τυπικά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η Β. Θάνου

  Τέλος και τυπικά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η Β. Θάνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις διαπιστωτικές πράξεις για την απομάκρυνση τεσσάρων στελεχών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. 

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου: Εξεδόθησαν σήμερα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι διαπιστωτικές πράξεις για την αυτοδίκαιη έκπτωση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 12 του Ν. 3959/2011, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 101 του Ν. 4623/2019 και ισχύει,
  -της Προέδρου κ. Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου,
  -της Αντιπροέδρου κ. Άννας Νάκου
  -και των Εισηγητών – τακτικών Μελών κ. Ιωάννη Παύλοβιτς και κ. Νικολάου Ζευγώλη.
  Η ως άνω έκπτωση επέρχεται αυτοδικαίως από τη δημοσίευση του Ν. 4623/2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήτοι από την 9-8-2019.

  Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό ΦΕΚ το οποίο δημοσιεύτηκε την Παρασκευή ανέφερε χαρακτηριστικά πως: "Η ιδιότητα του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του μέλους (τακτικού ή αναπληρωματικού) της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι ασυμβίβαστη με την οποιαδήποτε μορφής κατοχή θέσης ή ανάθεση καθηκόντων ή απόσπαση ή άλλως απασχόληση στο γραφείο του πρωθυπουργού ή σε γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού ή σε γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή σε πολιτικό γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ή σε γραφείο Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου, για μια πενταετία μετά την λήξη της εν λόγω κατοχής θέσης ή της ανάθεσης ή της απόσπασης ή της απασχόλησης αντιστοίχως , συμπεριλαμβανομένων της απόσπασης υπαλλήλου ή της κατοχής θέσης μετακλητού υπαλλήλου, συμβούλου, συνεργάτη ή έμμισθου/άμισθου προϊστάμενου σε ένα από τα ως άνω γραφεία ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης".

  Υπενθυμίζεται πως η κα Θάνου είχε δηλώσει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί καθώς και ότι δεν δύναται να απομακρυνθεί από τη θέση της. Ωστόσο, η δημοσίευση του ΦΕΚ και η αναδρομική ισχύς των ασυμβιβάστων που επεξηγούνται σε αυτό, οδηγούν τη Β. Θάνου εκτός Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

  Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά την Παρασκευή με την Επίτροπο  Margrethe Vestager, την οποία ενημέρωσε αναλυτικά  για όλα τα θέματα της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού  με δεδομένη την απόφαση της Κυβέρνησης για την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την θέση της επικεφαλής Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

  Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη βρήκαν ανταπόκριση από την πλευρά της Επιτρόπου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ