Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιουλ-2019 16:28

  Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων

  Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Το πολύ σε δύο χρόνια από σήμερα όποιος θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα δεν θα έχει εκπλήξεις, είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων. Για να γίνει αυτό στα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στο προσεχές διάστημα, θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις όπως είναι η επιτάχυνση κάθε μορφής αδειοδοτήσεων. Παράλληλα, επιτάχυνση υποσχέθηκε και για τον έλεγχο των επενδυτικών σχεδίων και φακέλων με την εμπλοκή και των ελεγκτικών εταιρειών. "Θα ενεργοποιήσουμε τις υπηρεσίες της ιδιωτικής αγοράς για να μην μένει τίποτε κολλημένο στο υπουργείο και ουσιαστικά θα έχουμε σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την περαιτέρω επιτάχυνση της επιχειρηματικότητας", ανέφερε ο ίδιος.

  Επίσης γνωστοποίησε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικό σύστημα αδειοδοτήσεων το οποίο άμεσα θα λειτουργήσει σε πέντε πόλεις προκειμένου σε δύο χρόνια να είναι έτοιμος ένας ψηφιακός χάρτης και με το πάτημα ενός κουμπιού οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να ενημερώνεται για θέματα Κτηματολογίου, αρχαιολογίας, αιγιαλού, και όλων των πιθανών προβλημάτων που ενδεχομένως αντιμετωπίσει στην περιοχή που ενδιαφέρεται να επενδύσει.

  "Θα ξέρει τους όρους, τα προβλήματα που θα βρει και θα σταθμίσει το επιχειρηματικό ρίσκο. Δεν θα έχει εκπλήξεις δεν θα τον ταλαιπωρεί η γραφειοκρατία", σημείωσε ο υπουργός.

  Αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει νέος νόμος αλλά θα εφαρμοστεί η συμφωνία που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση, "μόνο που εμείς θα την τηρήσουμε", υπογράμμισε. Επανέλαβε πως η επένδυση θα ξεκινήσει εντός του 2019 καθώς οι υπηρεσίες που καθυστερούσαν και ήταν αρνητικά διακείμενες τώρα υπογραφούν για να προχωρήσει το έργο.

  Για το ΕΣΠΑ σημείωσε ότι η απορροφητικότητα δεν είναι αυτή που περιέγραφε η προηγούμενη κυβέρνηση, συγκεκριμένα ανέφερε πως ο μέσος όρος απορρόφησης είναι στο 24% κατατάσσοντας τη χώρα μας στην 19η θέση επί των 28 της ΕΕ, καθώς το 42% των έργων που εμφανίζονταν να έχουν ξεκινήσει δεν έχουν συμβασιοποιηθεί. Για τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη ανταγωνιστικότητας σημείωσε ότι η χώρα μας κατέχει την 72η θέση πίσω από το Μεξικό, την Κένυα, την Αλβανία, κ.α. "στην επόμενη μέτρηση θα είμαστε πολύ υψηλότερα", είπε.

  Σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για να ερευνηθούν οι σκευωρίες του παρελθόντος θα διερευνηθούν και όχι για λόγους ρεβανσισμού, όπως είπε, αλλά για λόγους Δημοκρατίας και για να ξέρει οποιοσδήποτε πολιτικός στο μέλλον ότι δεν μπορεί να εφεύρει ψευδομάρτυρες για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους και ότι θα έχει το τέλος που του αξίζει.

  "Η ιδέα της νέας μεταπολίτευσης και ο πολιτικός πολιτισμός δεν θέλω να περάσει ότι σημαίνει πως ξεχνάμε τι έγινε σ’ αυτή την χώρα" υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος στοχοποιήθηκε έντονα από την προηγούμενη κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ. "Όλες οι δεσμεύσεις μας για να ερευνηθούν οι σκευωρίες ισχύουν στο ακέραιο, και οι προσπάθειες να πλήξετε με λάσπη και ψέματα θα διερευνηθούν μέχρι τελευταίας κεραίας και εύχομαι κανένας από εσάς να μην είναι μπλεγμένος" υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. "Όποιος εργαλειοποίησε την Δικαιοσύνη και όποιος χρησιμοποίησε  ψευδομάρτυρες για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους θα έχει το τέλος που του αξίζει" τόνισε καταχειροκροτούμενος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων