Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουλ-2019 22:57

  Γεωργιάδης: Πρόσκληση στους επενδυτές να αδράξουν την ευκαιρία

  Γεωργιάδης: Πρόσκληση στους επενδυτές να αδράξουν την ευκαιρία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, ότι η Ελλάδα γίνεται φιλική στις επενδύσεις, καλώντας τους να αδράξουν στην ευκαιρία και να επενδύσουν στην Ελλάδα έστειλε από το βήμα του Economist ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

  "Όποιος θέλει να κάνει επένδυση, να ξέρει ότι δεν θα βρει το κράτος απέναντι του, τη γραφειοκρατία εμπόδιο, αλλά το σύνολο του κράτος στη διάθεσή του”, είπε ο υπουργός. Σημείωσε πως "η ισχυρή πλειοψηφία της Κυβέρνησης εξασφαλίζει πολιτική σταθερότητα για την επόμενη τετραετία”, και ανέφερε πως εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν το 2023. "Αυτό εξασφαλίζει το πρώτο απαιτούμενο για τους επενδυτές που είναι η σταθερότητα στο πολιτικό περιβάλλον", είπε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας πως η πλειοψηφία που κέρδισε η Κυβέρνηση της δίνει την πολιτική εξουσιοδότηση να κινηθεί γρήγορα και αποφασιστικά και να μεταμορφώσει την Ελλάδα σε επιχειρηματικά φιλική χώρα.

  "Αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη είμαστε υπόλογοι”, είπε ο ίδιος. Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζεται η κατάθεση το αμέσως προσεχές διάστημα νομοσχεδίου για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας με τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ταχύτερη αδειοδότηση των επιχειρήσεων. Για τον λόγο αυτό το επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπό τον κ. Γεωργιάδη, είχε πριν από λίγες ώρες τρίτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ομάδα του που ετοιμάζει το προσχέδιο του νόμου ώστε έως το τέλος Ιουλίου να κατατεθεί και να ψηφιστεί έως τέλος Αυγούστου. Παράλληλα ο υπουργός από την πρώτη ημέρα που έχει αναλάβει τα καθήκοντά του έχει πραγματοποιήσει σειρά επαφών με αρμόδιους φορείς, όπως ο ΣΕΒ, κ.ά.

  Στόχος η ζωή των επιχειρήσεων να γίνει ευκολότερη, είπε ο υπουργός, ενώ αναφερόμενος στην εμβληματική επένδυση του Ελληνικού είπε πως η επένδυση θα προχωρήσει εντός του 2019. "Όσα εμπόδια και να βρούμε θα τα ξεπεράσουμε, γιατί πρέπει να γίνει”, σημείωσε. Ενώ υπογράμμισε ότι "η χθεσινή έξοδο στις αγορές αποτέλεσε τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδος".

  "Έχουμε σχέδιο και ξέρουμε και πως θα το πετύχουμε, για να γίνει πράξη μια Ελλάδα που δεν θα μας θυμίζει τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος θα βρει το δρόμο να επανακαθορίσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και θα έχουν όλοι μερίδιο από την επιτυχία" ανέφερε. "Οι δυνατότητες της χώρας μας είναι τεράστιες και ήταν ιστορική ανωμαλία ότι για κάποιες δεκαετίες το εθνικό μας όραμα ήταν να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι, σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ