Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουλ-2019 08:16

  Ανοίγει η ατζέντα του υπουργείου Υγείας

  Ανοίγει η ατζέντα του υπουργείου Υγείας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια πρώτη γεύση για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στο δύσκολο χώρο της δημόσιας περίθαλψης έδωσαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης- παραλαβής του χαρτοφυλακίου της Αριστοτέλους.

  Πριν όμως η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με τις αλλαγές που θα φέρει στο χώρο, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως πρώτα θα επισκεφτεί δομές υγείας σε όλη τη χώρα, ώστε να ακούσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα περίθαλψης.  

  Παράλληλα θα ξεκινήσουν συναντήσεις με εκπροσώπους από την αγορά της υγείας (φαρμακευτικές επιχειρήσεις, διαγνωστικά κέντρα, ιατρικούς συλλόγους, ενώσεις φαρμακοποιών κτλ), ώστε η νέα ηγεσία να ενημερωθεί ζητήματα που παραμένουν άλυτα ή έχουν επιφέρει δυσλειτουργίες στο χώρο.

  "Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν πρώτα από όλα οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, το προσωπικό των νοσοκομείων.  Μετά βέβαια οι γιατροί και θέλω να τονίσω για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων ότι θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να μπορέσουν να προσφέρουν στο λειτούργημά τους,  χωρίς να υποστούν αυτά τα οποία υφίστανται πολλές φορές σε γενικές εφημερίες και τα οποία δεν αποτελούν τιμή για την ελληνική κοινωνία" σημείωσε ο νέος υπουργός Υγείας.

  "Δεν θα μπω στον πειρασμό να μιλήσω για πιο εξειδικευμένα πράγματα, όπως παράδειγμα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, γιατί ήμουνα νιος και γέρασα σχεδόν μπαίνοντας και βγαίνοντας σε συστήματα Υγείας, άκουγα και ακούω μεγαλεπήβολα σχέδια, προτάσεις, για το τι σημαίνει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη χώρα, πώς μπορεί να υπάρχει οικογενειακός γιατρός, πώς μπορεί να αποσυμφορήσουμε τα νοσοκομεία" συμπλήρωσε. 

  Διευκρίνισε εντούτοις, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, πως στο κέντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος. "Η πολιτική μας θα είναι ανθρωποκεντρική και όλα τα άλλα έπονται.  Η αγωνία της μέσης ελληνικής οικογένειας σε μια γενική εφημερία ενός δημόσιου νοσοκομείου, ο τρόπος με τον οποίο μια μητέρα αντιμετωπίζει τις δυσκολίες του παιδιού της όταν το φέρνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και πρέπει να νοσηλευτεί ή προσπαθεί να βρει την υγειά του, για εμάς είναι πρώτη προτεραιότητα, βρίσκεται  στην καρδιά της πολιτικής μας και αποτελεί πρώτη στόχευση" είπε ο κ. Κικίλιας. 

  "Γνωρίζετε όλοι ότι έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό από πίσω έχει συγκεκριμένες δράσεις και όλο αυτό τον καιρό έχει γίνει μία προετοιμασία και νομίζω ότι πολύ γρήγορα θα δείτε αποτελέσματα" συμπλήρωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

  Το δεδομένο είναι πως τα ανοικτά θέματα στο χώρο της Υγείας είναι πολλά. Η νέα ηγεσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις, όπως ενδεικτικά τι θα γίνει με τη μεταρρύθμιση των Τοπικών Μονάδων Υγείας και τον οικογενειακό γιατρό που έμεινε στη μέση, την είσοδο νέων φαρμάκων στην αγορά και το υπέρογκο ύψος των επιβαρύνσεων για φαρμακευτικές, διαγνωστικά κέντρα και άλλους παρόχους, την αντιμετώπιση των χρεών και των ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό στα δημόσια νοσοκομεία και πολλά ακόμη.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη
  Vicky.kourlibini@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων