Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 26-Μαϊ-2019 09:28

  Καθοριστικό το αποτέλεσμα της κάλπης για Χρηματιστήριο και ομόλογα

  Καθοριστικό το αποτέλεσμα της κάλπης για Χρηματιστήριο και ομόλογα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη  

  Για την Ελλάδα, οι εκλογές αυτής της Κυριακής αποτελούν έναν εξαιρετικά καθοριστικό παράγοντα για την πορεία της οικονομίας, του τραπεζικού κλάδου, των ελληνικών μετοχών και των ομολόγων, καθώς είναι τριπλές, με τα βλέμματα όλων και ειδικά των ξένων funds να είναι στραμμένα στη διαφορά που θα προκύψει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.

  Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, αυτές οι κάλπες θα καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα των γενικών εκλογών οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν το αργότερο το φθινόπωρο και αποτελούν μία σημαντική "δημοσκόπηση" για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας και τη "δύναμή" της. Αν και αυτές οι εκλογές δεν αποτελούν κίνδυνο για τους επενδυτές καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τα δύο πρώτα κόμματα έχουν φιλο-ευρωπαϊκή ατζέντα, ωστόσο οι διεθνείς οίκοι δεν έχουν πάψει να τονίζουν πως η καλύτερη εξέλιξη για την ελληνική οικονομία και τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, είναι η νέα κυβέρνηση να είναι φιλική προς την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την αγορά, με τους αναλυτές να προβλέπουν μάλιστα ράλι στο ελληνικό Χρηματιστήριο εάν υπάρξει ισχυρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

  Όπως επισημαίνει η Morgan Stanley, οι αγορές αναμένεται να δουν τις φετινές εκλογές στη χώρα ως έναν δυνητικά θετικό καταλύτη για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της Ελλάδας. H αισιοδοξία της αγοράς για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω, εάν η νέα κυβέρνηση επικεντρωθεί στη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, όπως προσθέτει. Οι επικείμενες εκλογές της Ελλάδας θα είναι καθοριστικές για τη βελτίωση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, έχει τονίσει από την πλευρά της η S&P επισημαίνοντας πως υπάρχει δυνατότητα για ισχυρότερα αποτελέσματα στο μέτωπο της ανάπτυξης της οικονομίας εάν γίνουν περισσότερα σε ό,τι αφορά τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε η χώρα να προσελκύσει ισχυρότερες εισροές από επενδύσεις από το εξωτερικό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων