Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Μαϊ-2019 14:45

  ΕΚΤ: Προειδοποίησε στη συνεδρίαση του Απριλίου ότι η οικονομία ίσως να μην ανακάμψει στο β΄ εξάμηνο

  ΕΚΤ: Προειδοποίησε στη συνεδρίαση του Απριλίου ότι η οικονομία ίσως να μην ανακάμψει στο β΄ εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησαν στη συνεδρίασή τους τον Απρίλιο, ότι η υποτονική πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης, ίσως διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, και υπογράμμισαν την προθυμία τους να χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία πολιτικής για να τονώσουν την οικονομία της ευρωζώνης.

  Τα πρακτικά της συνεδρίασης 9-10 Απριλίου, εμφανίζουν τις ανησυχίες μεταξύ των φορέων χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ για τον επίμονα χαμηλό πληθωρισμό και μια σειρά από "χλιαρά" οικονομικά στοιχεία, ιδιαίτερα στον μεταποιητικό κλάδο.

  Οι αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες για την επίδραση των αρνητικών επιτοκίων της ΕΚΤ στην κερδοφορία των τραπεζών της περιοχής. 

  Τα στελέχη της ΕΚΤ προειδοποίησαν στη συνεδρίαση του Απριλίου ότι ορισμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα αποδείχθηκαν ακόμη πιο ασθενή από ό,τι αναμενόταν. Δήλωσαν πως υπάρχει λιγότερη εμπιστοσύνη πλέον ότι η οικονομία μπορεί να ανακάμψει στο β΄ μισό του έτους.

  Στα πρακτικά αναφέρεται ότι "επισημαίνεται πως ο πληθωρισμός παραμένει χαμηλότερα από τον στόχο του διοικητικού συμβουλίου και οι προσδοκίες της αγοράς για τον πληθωρισμό έχουν υποβαθμιστεί, ενώ η προβλεπόμενη σύγκλιση του πληθωρισμού έχει καθυστερήσει επανειλημμένως".

  Επίσης, τονίζουν για άλλη μία φορά την αποφασιστικότητά τους να προσαρμόσουν όλα τα μέσα νομισματικής πολιτικής, κατά περίπτωση, "για να εξασφαλίσουν ότι ο πληθωρισμός θα ανακάμψει βιώσιμα".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων