Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Μαϊ-2019 12:18

  Χατζηθεοδοσίου: Χρειάζονται πολλά ακόμη για την ανάκαμψη της οικονομίας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Θα είναι εκτός πραγματικότητας όποιος υποστηρίξει ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση", αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι χρειάζονται πολλά ακόμη για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

  "Κάθε παρέμβαση που μπορεί να ενισχύσει το εισόδημα των πολιτών –όπως η 13η σύνταξη- είναι σημαντική γιατί έτσι όχι ανακουφίζονται τα πολύπαθα νοικοκυριά αλλά παράλληλα τονώνεται και η αγορά. Όπως ήταν απαραίτητη και η μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα και ενέργεια. Είναι κινήσεις που στηρίζουν πραγματικά το σύνολο πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς", αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΕΑ και προσθέτει:

  "Δεν μπορούμε όμως να μην σημειώσουμε και ορισμένους 'αστερίσκους' στα όσα ανακοινώθηκαν χθες. Όπως το ότι δεν ακούστηκαν μέτρα ανάκαμψης της μεσαίας τάξης που είναι και η περισσότερο 'πληγωμένη' από τις συνέπειες της πολύχρονης κρίσης. Επίσης δεν ακούστηκε τίποτα για την ουσιαστική μείωση των συντελεστών φορολογικής κλίμακας και την αποκατάσταση των αδικιών των περασμένων ετών. Ούτε για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ ανακοινώθηκε κάτι, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απαιτείται και η έγκριση των θεσμών για το θέμα των πλεονασμάτων. Τέλος, αρκετά από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες είναι προγραμματισμένο να ισχύσουν από το 2020, δηλαδή μετά τις εθνικές εκλογές, άρα υπάρχει και εδώ ένα γκρίζο σημείο καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης.

  Σε γενικότερες γραμμές, είναι καλοδεχούμενο καθετί που έχει ως στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και την στήριξη των επιχειρήσεων, όμως είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεφύγουμε από τα μέτρα ανακούφισης και να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό για την αναπτυξιακή στροφή που έχει ανάγκη η οικονομία και η χώρα. Και αυτό πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, δεν αρκούν αποσπασματικά μέτρα αλλά συντονισμένες δράσεις που θα προκύψουν μέσα από μία ευρεία συναίνεση."

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων