Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Μαϊ-2019 09:35

  Γ. Ξηραδάκης: Να φέρουμε την ελληνική ναυτιλία στο κέντρο της Ευρώπης

  Γ. Ξηραδάκης: Να φέρουμε την ελληνική ναυτιλία στο κέντρο της Ευρώπης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ελληνική ναυτιλία αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομία και μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια ανάκαμψης και εξόδου από την κρίση.

  Αυτό ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης που διοργανώθηκε χθες από το Propeller Club Πειραιά, με θέμα την αξία της ελληνικής ναυτοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για τις ημέρες θάλασσας 2019. 

  Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Propeller Club και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Ξηραδάκης, η ναυτιλία μας παραμένει ένας από τους δύο πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, καθώς επί δεκαετίες συνεισφέρει σταθερά στην ελληνική οικονομία με ποικίλους τρόπους, προβάλλοντας ταυτόχρονα το προφίλ της χώρας διεθνώς.

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι παράλληλα με τις προσπάθειες ανόρθωσης της χώρας, θα πρέπει η Ελλάδα να αγωνιστεί για την ανάδειξη της ναυτιλίας στην Ευρώπη, καθώς αυτή δεν είναι μια βιομηχανία που αφορά μόνο τη δική μας χώρα αλλά αποτελεί το ήμισυ της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

  "Η ελληνική ναυτιλία αφορά όλη την Ευρώπη” τόνισε, προσθέτοντας ότι κεντρικό όραμα είναι να αναδειχθεί η Ελλάδα σε οικονομικό κέντρο μεταξύ 3 ηπείρων (Ευρώπη, Ασία, Αφρική).

  Στόχος είναι να αποτελέσει η ΕΕ την πλατφόρμα υλοποίησης του οράματος, να αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 2% ετησίως την επόμενη 10ετία, να γίνει η Ελλάδα κέντρο παροχής υπηρεσιών και μεταποίησης υψηλής ποιότητας, η θαλάσσια οικονομία να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα παγκόσμιο ναυτιλιακό cluster. 

  Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη μείωση της γραφειοκρατίας, των φορολογικών συντελεστών και τη θέσπιση οικονομικών κινήτρων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ανέφερε ο κ. Ξηραδάκης, υπογραμμίζοντας ότι η έλλειψη εκπροσώπησης στο Ευρωκοινοβούλιο, της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας, του μοναδικού κλάδου στον οποίο διαπρέπει η χώρα μας στο διεθνές οικονομικό στερέωμα, αποτελεί τροχοπέδη για την προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας. 

  Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης τόνισε ότι η χώρα πρέπει να αξιοποιήσει τη ναυτοσύνη των Ελλήνων και να παροτρύνει τους νέους να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα, ενώ ο αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Γιώργος Αλεξανδράτος αναφέρθηκε στο cluster που έχουν αναπτύξει από κοινοί η ΕΕΕ, το ΝΕΕ και το ΕΒΕΠ αλλά και στον κοινωνικό ρόλο του εφοπλισμού μέσω της ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ.

  Στην ίδια εκδήλωση τοποθετήθηκαν επίσης ο Δ. Ματθαίου διευθύνων σύμβουλος της Arcadia Shipmanagement, ο Αδριανός Μιχάλαρος, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο Αντώνης Στελλιάτος, πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και ο Κωστής Φραγκούλης, πρόεδρος της επιτροπής Άντλησης Πόρων PCP και ιδρυτής της Franman Group.

  Χ. Φλουδόπουλος
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων