Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 04-Μαϊ-2019 08:50

  "Ακέφαλη" και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου

  "Ακέφαλη" και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή υπέβαλε ο Δημήτρης Αυλωνίτης, 16 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του (βλπ. στα Σχετικά Αρχεία).

  Συγκεκριμένα, στις 24 Απριλίου έγινε δεκτή η από 11 Απριλίου παραίτηση του Δημήτρη Αυλωνίτη, μονίμου υπαλλήλου του κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού με βαθμό Α' του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

  Ο κ. Αυλωνίτης ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στις 22 Δεκεμβρίου του 2017, διαδεχόμενος τον προκάτοχό του, κ. Αντώνη Παπαδεράκη, ο οποίος είχε αναλάβει το πόστο αυτό τον Μάρτιο του 2015.

  Στα θέματα που είχε χειριστεί ο κ. Αυλωνίτης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr μετακινείται σε θέση εταιρείας που ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ήταν και η υπηρεσία μίας στάσης για τις επιχειρήσεις. Είχε "υποσχεθεί” την επέκταση της υπηρεσίας μίας στάσης σε όλο τον κύκλο ζωής μίας επιχείρησης, αλλά και είχε δεσμευθεί για τη δημιουργία παρατηρητηρίου επιχειρηματικότητας "για την παρακολούθηση της επιχειρηματικότητας και για την ποσοτική ανάλυση των ρυθμίσεων ώστε να υπάρχουν στοιχεία για το οικονομικό κόστος οποιασδήποτε απόφασης λαμβάνεται και αφορά το επιχειρείν".

  Στα θέματα που αφήνει ανοικτά είναι και η κεντρικοποίηση των συμβάσεων του Δημοσίου για τη μείωση του κόστους. Στις 25 Οκτωβρίου είχε γίνει γνωστό πως ο κ. Αυλωνίτης αναλαμβάνει επικεφαλής 12μελούς επιτροπής, το έργο της οποίας είναι η εξοικονόμηση πόρων από το πεδίο των δημοσίων συμβάσεων κατά 5% για το 2018 και έως 15% μέχρι το 2020.

  Με την πιο σημαντική εκκρεμότητα να είναι το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τις εισπρακτικές εταιρείες, μετά και τη σωρεία καταγγελιών στις οποίες έχουν προβεί δανειολήπτες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ