Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Απρ-2019 16:02

  Η Επ. Ανταγωνισμού ξεκινά αυτεπάγγελτο έλεγχο για τις τιμές στο σουβλάκι

  Η Επ. Ανταγωνισμού ξεκινά αυτεπάγγελτο έλεγχο για τις τιμές στο σουβλάκι
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυτεπάγγελτο έλεγχο ξεκίνησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά τα δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες για το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής στο σουβλάκι από 1η Μάιου 2019.

  Στο πλαίσια του ελέγχου διερευνάται κατά πόσο οι αναφερόμενες στα εν λόγω δημοσιεύματα ενέργειες στοιχειοθετούν παραβάσεις των διατάξεων του Ν. 3959/2011 περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού, αναφέρει η Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωση.

  Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν 3959/2011 απαγορεύονται όλες οι συμφωνίες και εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ επιχειρήσεων και όλες οι αποφάσεις ενώσεων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, τον περιορισμό ή τη νόθευση του ανταγωνισμού στην Ελληνική Επικράτεια, και ιδίως εκείνες οι οποίες, μεταξύ άλλων, συνίστανται στον άμεσο ή έμμεσο καθορισμό των τιμών αγοράς ή πώλησης ή άλλων όρων συναλλαγής, καθώς και σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης των σχετικών διατάξεων, προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων..

  Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενημερώνοντας εγκαίρως για τις μελλοντικές της πρωτοβουλίες επί του συγκεκριμένου ζητήματος, καταλήγει η ανακοίνωση.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων