Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Απρ-2019 12:16

  Οδ. Κωνσταντινόπουλος: "Να αποσύρετε τη διάταξη για τα πλαστά τιμολόγια"

  Οδ. Κωνσταντινόπουλος: "Να αποσύρετε τη διάταξη για τα πλαστά τιμολόγια"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να αποσυρθεί η διάταξη για τα πλαστά τιμολόγια επενδυτών κάλεσε τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Οδυσσέας Κωσταντινόπουλος στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατά την διάρκεια συζήτησης του σχεδίου νόμου "Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και προσέλκυση Στρατηγικών Επενδύσεων και άλλες διατάξεις".

  "Για δεύτερη φορά επιχειρείτε να βάλετε αυτή τη διάταξη το νομοσχέδιο" είπε ο κ. Κωσταντινόπουλος υπενθυμίζοντας πως υπό τις πιέσεις το είχε αποσύρει ο πρώην υπουργός Οικονομίας Δημ. Παπαδημητρίου. Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ κάλεσε τον υπουργό να δώσει στην δημοσιότητα τον κατάλογο με τους επενδυτές που έχουν πλαστά τιμολόγια.  

  Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 40 οι κυρώσεις δεν εφαρμόζονται αν "υποβληθούν μη νόμιμα παραστατικά δαπανών των οποίων η αξία δεν υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ  και η ενίσχυση που αφορά στην μη νόμιμη αξία αυτών δεν υπερβαίνει το 10%  επί της συνολικής ενίσχυσης που αφορά το επενδυτικό σχέδιο. Τα παραστατικά αυτά κατά το μέρος της μη νόμιμης αξίας τους δεν πιστοποιούνται για την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 40 σημειώνεται ότι δεν εφαρμόζονται κυρώσεις αν "τα ψεύδη,  παραπλανητικά, ή αποσιωπηθέντα στοιχεία αφορούν στην κάλυψη της ίδιας συμμετοχής εφόσον κατά την περίοδο υλοποίησης της επένδυσης καλύφθηκε νόμιμα ίδια συμμετοχή και τεκμηριώνει την δυνατότητα ολοκλήρωσης της επένδυσης".

  Μαρία Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ