Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Απρ-2019 09:24

  "Όχι" Σεντένο σε μείωση πλεονασμάτων το 2022 – Παράθυρο για το αφορολόγητο

  "Όχι" Σεντένο σε μείωση πλεονασμάτων το 2022 – Παράθυρο για το αφορολόγητο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:43

  "Υπάρχουν δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν από όλους όσους βρέθηκαν γύρω από το τραπέζι. Για το 2019, όλοι λένε ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο της. Πρέπει να μείνουμε σταθεροί σε αυτές τις δεσμεύσεις", ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο μιλώντας στο Open TV και στο Εθνος. Πρόσθεσε "δεν βλέπω γιατί να αλλάξει αυτό στο κοντινό μέλλον".

  "Οι αποφάσεις σε επίπεδο προϋπολογισμού είναι πάντα θέμα ισορροπίας. Διαχειριζόμαστε το περιθώριο που υπάρχει για μέτρα με βιώσιμο τρόπο" ανέφερε σε ερώτημα για την μείωση του αφορολογήτου το 2020.

  "Το συγκεκριμένο μέτρο πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά, με τους στόχους που η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να επιτυγχάνει", δήλωσε ο Μάριο Σεντένο σε άλλο σημείο της αναφοράς του για το θέμα. "Όσο η ισορροπία επιτυγχάνεται νομίζω ότι όλοι γύρω από το τραπέζι θα μπορούσαν να συμβιβαστούν με την εφαρμογή και το περιθώριο για αποφάσεις" επισήμανε

  Πρόσθεσε για το ίδιο θέμα ότι "πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο ενδεχόμενο να αλλάξουν δεσμεύσεις του συνολικού πλάνου, γιατί υπάρχουν δεσμεύσεις που θα παρακολουθούν πολλοί"

  "Είναι πολύ σοφός τρόπος να το διαχειριστείς με αυτόν τον τρόπο. Η Πορτογαλία το έκανε. Το επιτόκιο που πληρώνουν οι χώρες για τα δάνεια του ΔΝΤ, είναι πολύ υψηλό, 5% ή και παραπάνω. Πρέπει να τους διαβεβαιώσουμε ει πιστωτές, για την υγιή στρατηγική της Ελλάδας. Γι' αυτό η απόφαση έγινε δεκτή θετικά όταν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έκανε το αντίστοιχο" επισήμανε, αναφερόμενος στην αποπληρωμή του ΔΝΤ.

  Για τον νέο ν. Κατσέλη έκανε σαφές ότι είναι προσωρινός. "Όλοι οι θεσμοί και οι χώρες που βρέθηκαν γύρω από το τραπέζι συζητώντας τον νόμο Κατσέλη ήθελαν να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν "κακά κίνητρα. Καταφέραμε μία συμφωνία, ο νόμος θα πρέπει να είναι προσωρινός και οι συνθήκες για την κακή χρήση του περιορίστηκαν. Είναι σημαντικό να παρακολουθήσουμε την εφαρμογή του".

  Ο κ. Σεντένο τόνισε ότι "η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση ήταν πολύ σημαντική για να βοηθηθούν οι τράπεζες και να μειωθούν τα NPLs (μη εξυπηρετούμενα δάνεια) και τα NPEs. Ανησυχούσαμε για τα κίνητρα που ο νόμος θα μπορούσε να δώσει και αυτό είναι πολύ συχνό όταν σχεδιάζουμε νόμους-εργαλεία. Γιατί μπορεί να έχει κανείς καλές προθέσεις, αλλά να λειτουργήσουν τελικά αρνητικά, κυρίως για τις τράπεζες. Και όλοι οι θεσμοί και οι χώρες που βρέθηκαν γύρω από το τραπέζι κατάλαβαν τη σημασία του νόμου αυτού και ήθελαν να διασφαλίσουν το καλύτερο".  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων