Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Απρ-2019 08:49

  Ελληνική "δόση" και ανοικτά μέτωπα ανά την ΕΕ στη Σύνοδο του Eurogroup

  Ελληνική "δόση" και ανοικτά μέτωπα ανά την ΕΕ στη Σύνοδο του Eurogroup
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Δήμητρας Καδδά

  Η πολιτική επικύρωση της "δόσης" των 970 εκατ. ευρώ είναι το 1ο θέμα της ατζέντας του άτυπου Eurogroup που λαμβάνει χώρα σήμερα στη Ρουμανία. Η συζήτηση θα στραφεί κυρίως στα μεγάλα ανοικτά θέματα της ΕΕ υπό τη σκιά των εξελίξεων για το Brexit.

  Σύμφωνα με την ατζέντα της συνόδου θα συζητηθούν οι πρόσφατες δραστηριότητες του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με επίκεντρο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ), την ετοιμότητα για το Brexit, την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ΝΕΠΔ) και τις εποπτικές προκλήσεις για το 2019.

  Θα γίνει επίσης ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο της επιτροπής ECON του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές και προκλήσεις της ζώνης του ευρώ. Το Eurogroup θα προβεί και σε απολογισμό των εξελίξεων όσον αφορά τον πληθωρισμό και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες κατά τους τελευταίους μήνες ενόψει των επικείμενων εαρινών συνεδριάσεων του ΔΝΤ.

  Θα συζητήσει το επικαιροποιημένο σχέδιο προϋπολογισμού του Λουξεμβούργου, ενώ θα συνεχίσει τη συζήτηση σχετικά με την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά του δημοσιονομικού μέσου σύγκλισης και ανταγωνιστικότητας για την ευρωζώνη και τα κράτη μέλη που συμμετέχουν στον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ΜΣΙ ΙΙ) σε εθελοντική βάση, αλλά και όσον αφορά στον χάρτη πορείας για την έναρξη πολιτικών διαπραγματεύσεων σχετικά με ένα ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλισης των καταθέσεων (ΕΣΑΚ) και τις περαιτέρω εργασίες που έχουν προγραμματιστεί έως τον Ιούνιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων