Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Απρ-2019 16:22

  Στην Αθήνα το 1ο Forum Κυκλικής Οικονομίας

  Στην Αθήνα το 1ο Forum Κυκλικής Οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το 1ο Forum Κυκλικής Οικονομίας συνδιοργανώνουν στις 8 & 9 Απριλίου, στην Αίγλη του Ζαππείου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της χώρας στην εποχή της κυκλικής οικονομίας.

  Στο διήμερο συνέδριο, θα παρουσιαστούν η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυκλική οικονομία, αλλά και καινοτόμες πρακτικές, σημαντικά παραδείγματα επιχειρηματικότητας και χρηματοδοτικά εργαλεία. Επίσης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, με τη συμμετοχή υπουργών, μελών της κυβέρνησης, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και φορέων των επιστημονικής, επιχειρηματικής και παραγωγικής κοινοτήτων, θα παρουσιαστούν οι 34 δράσεις της Εθνικής Στρατηγικής της Ελλάδας για την κυκλική οικονομία.

  Το Forum θα αποτελέσει ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σε σημαντικά ζητήματα, όπως ο τρόπος εισαγωγής της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα, η δυνατότητα συμβολής της στα θέματα της διαχείρισης αποβλήτων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, η παραγωγή υπεραξίας μέσω νέων και καινοτόμων επιχειρηματικών προτύπων, καθώς και η παρουσίαση καλών πρακτικών από οργανισμούς και επιχειρήσεις της χώρας, που συνιστούν παραδείγματα κυκλικής οικονομίας.

  Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι μία από τις 10 ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν Εθνική Στρατηγική Κυκλικής Οικονομίας. Το πρώτο αυτό Συνέδριο Κυκλικής Οικονομίας, που αποτελεί βήμα διαλόγου με την κοινωνία και την αγορά, έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς ενεργειών, όπως η έγκριση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης για την Κυκλική Οικονομία, η ένταξη της Κυκλικής Οικονομίας στην Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, η έγκριση της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία και του διετούς επιχειρησιακού Σχεδίου από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, η έγκριση και διατύπωση γνώμης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, η συζήτηση της Στρατηγικής στη Βουλή και η κατάθεση της Εθνικής Στρατηγικής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπειτα από πολύμορφο και ευρύ διάλογο, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου υπουργών Περιβάλλοντος της 20ής Δεκεμβρίου 2018.

  Την εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ενώ θα συμμετέχουν επίσης υπουργοί και εθνικοί παραγωγικοί φορείς. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκπροσωπηθεί από τον γενικό διευθυντή Περιβάλλοντος, Daniel Calleja Crespo.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων