Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Μαρ-2019 13:06

  "Κατήφορος" η δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας

  "Κατήφορος" η δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η συνολική δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας παρουσίασε μείωση κατά 1,2% το 2017 σε σχέση με τις δαπάνες του έτους 2016. Η συνολική ιδιωτική χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας παρουσίασε μείωση κατά 0,2% το έτος 2017 ως προς το έτος 2016. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την ΕΛΣΤΑΤ και αντικατοπτρίζουν τις συνεχείς περικοπές στο "λογαριασμό” της περίθαλψης.

  Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ


  Ως προς την συμβολή του δημόσιου τομέα στην συνολική χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας, παρατηρείται μείωση από 61,1% το έτος 2016 σε 60,8% το έτος 2017.Η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στη συνολική χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας αυξήθηκε από 38,5% το έτος 2016 σε 38,7% το έτος 2017.

  Όσον αφορά στη συμμετοχή των φορέων της γενικής κυβέρνησης (Κεντρική Κυβέρνηση, Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης), των νοικοκυριών, των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και της αλλοδαπής ως προς το σύνολο της χρηματοδότησης των δαπανών υγείας, φαίνεται πως η ιδιωτική χρηματοδότηση ανεβαίνει σε αντίθεση με τη δημόσια συμμετοχή.

  ygeiagrafima3
  Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

   

  Βίκυ Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων