Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Μαρ-2019 11:09

  Ανεβαίνει η ζήτηση για τα εξοχικά στη βόρεια Ελλάδα

  Ανεβαίνει η ζήτηση για τα εξοχικά στη βόρεια Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ως μοχλός ανόδου (και) στην εξοχική κατοικία λειτουργεί το Airbnb, που σε συνδυασμό με την αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα, έχει ενισχύσει τη ζήτηση για δεύτερη κατοικία. Ειδικότερα, στην αγορά εξοχικής κατοικίας στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής, σε ολοένα και περισσότερες περιοχές, πλέον, παρουσιάζεται άνοδος, ακόμα και σε σημαντικά ποσοστά κατά περίπτωση.

  Σημάδια ανάκαμψης

  Όπως αναφέρει ο Χρήστος Μιχαλέρης, Αγρον. Τοπογράφος Μηχανικός και εξωτερικός συνεργάτης της Εθνικής Τράπεζας, τα σημάδια ανάκαμψης στην αγορά παραθεριστικής κατοικίας στην Ελλάδα διαπιστώθηκαν ήδη από το 2016, με τη ζήτηση να επικεντρώνεται κυρίως σε επενδυτές από το εξωτερικό. Στη Χαλκιδική, και κατά το 2018 συντελέστηκαν αναλογικά με προηγούμενα έτη, πολλές αγοραπωλησίες εξοχικών κατοικιών, όχι μόνο από ξένους αγοραστές, που προέρχονται κυρίως από τις ανατολικές και βαλκανικές χώρες, αλλά και από εγχώριους αγοραστές.

  Στην περιοχή, εξάλλου, τα τελευταία χρόνια έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση τουλάχιστον πέντε μεγάλων επενδύσεων, που αφορούν τις πολυτελείς μονάδες "Sani Dunes", "Ikos Οlivia", "Pomegranate Wellness Spa Hotel", "Mirragio Thermal Spa Resort" και "Eagles Villas". Ταυτόχρονα, σε πορεία υλοποίησης, βρίσκονται, κατά τον κ. Μιχαλάρη, αρκετές μεγάλες επενδύσεις σε Κασσάνδρα και σε Σιθωνία, με την Κασσάνδρα να έχει τον πρώτο λόγο, εξαιτίας της νέας οδικής σύνδεσης και της κοντινής απόστασης.

  Επίσης, καταγράφεται αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών, που συμπαρασύρει ανοδικά και τις πωλήσεις κατοικιών στις γύρω περιοχές (χαρακτηριστικό παράδειγμα η ευρύτερη περιοχή του Παλιουρίου, Πευκοχωρίου, Γλαρόκαβου, κλπ.). Επίσης, ακόμα και σε περιοχές εκτός Χαλκιδικής, όπως η Καβάλα, παρατηρείται σημαντική αντοχή των τιμών, παρόμοια με προ κρίσης επίπεδα, όπως αναφέρει ο κ. Μιχαλέρης.

  Δείτε δεξιά στη στήλη Σχετικά Αρχεία πώς διαμορφώνονται οι τιμές

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων