Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Μαρ-2019 18:10

  ΑΔΕΔΥ: Τι είπε ο Ευκλ. Τσακαλώτος για τον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΑΔΕΔΥ: Τι είπε ο Ευκλ. Τσακαλώτος για τον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο

  Δομικές αλλαγές θα χρειαστούν σε περίπτωση επανανομοθέτησης και χορήγησης των δώρων στο Δημόσιο εφεξής, αν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, είπε, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της.

  Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, στην οποία επισημαίνει ότι απέβη άκαρπη η συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο για τον 13ο – 14ο μισθό, για τα Β.Α.Ε. και για το ανθυγιεινό επίδομα, αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών στις απαντήσεις του είπε:

  1.    Δεν πρόκειται να χορηγηθεί ο 13ος και 14ος μισθός με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.

  2.    Εφόσον η απόφαση του ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές (όπως η απόφαση του ΣΤ΄ τμήματος), τότε θα μελετήσει το όλο θέμα και το διαχώρισε ως εξής:

  α) Για τα αναδρομικά, το έχει συζητήσει με την Τρόικα και εφόσον η επαναχορήγησή τους δεν δημιουργεί πρόβλημα στους δημοσιονομικούς στόχους, θα καταβληθούν σε δόσεις.

  β) Για την επανανομοθέτηση και τη χορήγησή τους εφεξής είπε ότι θα χρειαστούν δομικές αλλαγές, γιατί επηρεάζουν τον προϋπολογισμό (υπονοώντας ότι θα λάβει αντίστοιχα ισοδύναμα μέτρα περικοπών).

  3.    Για το θέμα των Β.Α.Ε. δήλωσε ότι το κόστος χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, δηλαδή δε θα μειωθεί, ούτε θα αυξηθεί το προβλεπόμενο ποσό στον προϋπολογισμό. Αρνήθηκε να λύσει το θέμα ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις μας, παραπέμποντάς το για επίλυση μετά τις εκλογές, για ευνόητους λόγους.

  Αρνητικός ήταν, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, και στο αίτημα για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε ευαίσθητους τομείς (π.χ. νοσηλεύτριες) από τα 67 στα 62 αντιπροτείνοντας τα πέντε τελευταία χρόνια του εργασιακού τους βίου να υπηρετούν διοικητικές θέσεις.

  Ύστερα από τα παραπάνω η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι "ο αγώνας για τον 13ο και 14ο μισθό, όπως και για τα Β.Α.Ε. θα συνεχιστεί, μέχρι την οριστική ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων