Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Φεβ-2019 20:04

  Συνάντηση Φλαμπουράρη – ΟΤΟΕ για την απασχόληση στις τράπεζες

  Συνάντηση Φλαμπουράρη – ΟΤΟΕ για την απασχόληση στις τράπεζες
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη (υπεύθυνο από την πλευρά της Κυβέρνησης για τις Τράπεζες), είχε σήμερα η ΟΤΟΕ προκειμένου να καταθέσει τις θέσεις της για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των Τραπεζών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

  Ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Στ. Κούκος, ανέλυσε τις θέσεις του κλάδου για το μείζον θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθεί αποτελεσματική λύση, ενώ μίλησε ακόμα για την έλλειψη ρευστότητας και την αδυναμία χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας.  Αναφέρθηκε, επίσης, στην ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών που εξελίσσεται χωρίς κανόνες και διαδικασίες ελέγχου και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες που έχουν συρρικνωθεί αριθμητικά με απώλεια 26.000 θέσεων εργασίας την τελευταία δεκαετία, αντιμετωπίζουν με άγχος και ανασφάλεια την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά και δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς αν απειληθεί περαιτέρω η απασχόληση και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

  Αναφέρθηκε, ιδιαίτερα, στις προσπάθειες των Τραπεζών να μεταφέρουν τη διαχείριση των κόκκινων δανείων εκτός Τραπεζών και δήλωσε κατηγορηματικά στον Υπουργό ότι, η ΟΤΟΕ είναι αντίθετη, έχει τις δικές της απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψει μεταφορά τραπεζοϋπαλλήλων έξω από τον τραπεζικό κλάδο.

  "Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία μετά τις τρεις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις για τους μετόχους και τις Διοικήσεις των Τραπεζών, οι οποίες πρέπει να σταματήσουν να επικαλούνται συνεχώς το λειτουργικό κόστος με το "μάτι" σταθερά να κοιτάζει μόνο στους εργαζόμενους, αντί να φροντίσουν για την αύξηση των εσόδων που πρέπει να είναι η αιχμή του στρατηγικού τους σχεδιασμού", τόνισε ο κ. Κούκος.

  Όπως είπε, η ΟΤΟΕ έχει καταθέσει προτάσεις από το 2015 για τα κρίσιμα θέματα των Τραπεζών που παραμένουν ακόμα επίκαιρες και μπορούν να υλοποιηθούν, ζητώντας από την Κυβέρνηση να μελετήσει και να αξιοποιήσει τις προτάσεις αυτές.  

  Τέλος, ενόψει των διαπραγματεύσεων για την Κλαδική Σ.Σ.Ε. που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενημέρωσε τον κ. Φλαμπουράρη ότι ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων ως πρωτοπόρος στις συνδικαλιστικές και κοινωνικές κατακτήσεις που αφορούν κυρίως σε θεσμούς και εργασιακά δικαιώματα, είναι έτοιμος να αντιδράσει δυναμικά αν οι Τράπεζες επιχειρήσουν να πλήξουν την απασχόληση στον κλάδο.

  Από την πλευρά του, ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε ότι κατανοεί τις θέσεις της ΟΤΟΕ καθώς και τους φόβους των εργαζομένων και τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει την απασχόληση και τα εργασιακά δικαιώματα. "Οι λύσεις που θα επιλεγούν για την αντιμετώπιση των κρίσιμων θεμάτων όπως τα κόκκινα δάνεια, η προστασία της πρώτης κατοικίας και η προσπάθεια τόνωσης της πραγματικής οικονομίας στο πλαίσιο της λειτουργίας των Τραπεζών, δεν πρέπει να πλήξει τους εργαζόμενους", είπε ο Υπουργός Επικρατείας. 

  Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των κόκκινων δανείων ζήτησε από την ΟΤΟΕ να του στείλει υπόμνημα θέσεων και επιχειρημάτων που θα αφορά στη διαχείριση των δανείων αυτών μέσα στις Τράπεζες και δήλωσε ότι θεωρεί δικαιολογημένες τις ενστάσεις της ΟΤΟΕ απέναντι στις πρωτοβουλίες των Τραπεζών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων