Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Ιαν-2019 08:35

  Προς αύξηση 46-58 ευρώ στον κατώτατο μισθό

  Προς αύξηση 46-58 ευρώ στον κατώτατο μισθό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπέρ  μίας "προσεκτικής" αύξησης του βασικού μισθού τάχθηκε χθες η Κομισιόν κατά τη συνάντηση των θεσμών με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σύμφωνα με κύκλους του Υπ. Εργασίας.

  Σύμφωνα, με τις ίδιες πηγές, αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών για το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης.

  Τους ενημέρωσε, επίσης, ότι η τελική απόφαση για το ακριβές επίπεδο της αύξησης θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση από την ίδια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε ότι είναι σύμφωνη με την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι αυτή θα πρέπει να είναι προσεκτική. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό γύρω στο 8%, (δηλαδή είτε λίγο κάτω από το 8% πχ 6,5%-8%), χωρίς να αποκλείεται να τον αυξήσει ακόμα περισσότερο δηλαδή ακόμα και 10%. Με άλλα λόγια, στις παραπάνω περιπτώσεις, ο μεικτός κατώτατος θα ανέλθει από τα 586 ευρώ που είναι σήμερα στα 632 ευρώ (δηλαδή αύξηση της τάξης των 46 ευρώ) ή ακόμα και στα 644 ευρώ (αύξηση 58 ευρώ).

  Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Ε. Αχτσιόγλου προς τους θεσμούς, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, έγινε ανταλλαγή οικονομικών και νομικών επιχειρημάτων από τις δύο πλευρές, αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και την επίδραση της αύξησης του κατώτατου μισθού σε βασικά μεγέθη της οικονομίας.

  Δ. Κατσαγάνης

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων