Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 31-Δεκ-2018 11:57

  Ποιοι άνεργοι παίρνουν ενίσχυση 1.000 ευρώ

  Ποιοι άνεργοι παίρνουν ενίσχυση 1.000 ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Δημοσιεύθηκαν σήμερα Δευτέρα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τρεις αποφάσεις με τις οποίες ανοίγει ο δρόμος για την παροχή οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο των εταιρειών "ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε", ΑΔΑΜΟΣ ΠΡΑΠΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ και "Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας".

  Από τις εν λόγω αποφάσεις προκαλείται συνολική δαπάνη 101.000 ευρώ σε βάρος του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, η οποία θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις "Λοιπές Παροχές Ανεργίας" του οικονομικού έτους 2018.

  Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο της εταιρείας "ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε" που είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ ή άλλου ασφαλιστικού φορέα, καθώς και σε κάθε εργαζόμενο της εταιρείας "ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε" που έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας και πληροί τις προύποθέσεις για επιδότηση ανεργίας λόγω επίσχεσης, εφόσον δεν έχει λάβει την οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ του άρθρου 74 παρ.1β του ν. 3746/2009.

  Αντίστοιχα εγκρίθηκε η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο της εταιρείας "ΑΔΑΜΟΣ ΠΡΑΠΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ" που είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ καθώς και σε κάθε εργαζόμενο της εν λόγω εταιρείας που έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας (άρθρο 325 ΑΚ) και πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει επιδότηση ανεργίας λόγω επίσχεσης, από τον ΟΑΕΔ.

  Στο ίδιο πνεύμα και η απόφαση για τη χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο της "Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας" που είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων