Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Δεκ-2018 19:45

  Ευρωβαρόμετρο: Κακή έως πολύ κακή η οικονομική κατάσταση στη χώρα λέει το 94% των Ελλήνων

  Ευρωβαρόμετρο: Κακή έως πολύ κακή η οικονομική κατάσταση στη χώρα λέει το 94% των Ελλήνων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για την κατάσταση και τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίζονται στη συντριπτική τους πλειονότητα οι Έλληνες, που σε μεγάλο ποσοστό εμφανίζονται απογοητευμένοι και για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση, με το μεγάλο αγκάθι να είναι η απασχόληση. Ωστόσο, ψηφίζουν σταθερά… ευρώ.

  Σύμφωνα με το athina984.gr, τα παραπάνω προκύπτουν από το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, που διενεργήθηκε από τις 8 έως τις 22 Νοεμβρίου, δίνοντας έμφαση στην οικονομία, και το οποίο αποκαλύπτει ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, παρά τις όποιες προκλήσεις, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

  Το 94% των Ελλήνων χαρακτηρίζει κακή έως πολύ κακή την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση στη χώρα, έναντι ποσοστού μόλις 6%, που τη βλέπει θετικά. Ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 49% (κακή κατάσταση) και 50% (καλή κατάσταση) αντίστοιχα. Για την κατάσταση της οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες μόνο το 18% προβλέπει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, ενώ το 36% χειρότερα. Ωστόσο, οι θετικές απαντήσεις αυξήθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαΐου κατά 4 μονάδες, ενώ μειώθηκαν κατά 6 μονάδες οι αρνητικές.

  Σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, οι Έλληνες τη χαρακτηρίζουν καλή ή μάλλον καλή σε ποσοστό 39%, ενώ το 61% θεωρεί ότι είναι κακή έως πολύ κακή.

  Αναφορικά με την εργασιακή ανασφάλεια, το 94% των Ελλήνων χαρακτηρίζει την κατάσταση κακή και μόλις το 3% καλή, όταν το 45% των Ευρωπαίων θεωρεί καλή την κατάσταση στην απασχόληση στη χώρα του.


  Σε ό,τι αφορά το ευρώ, το 67% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του ενιαίου νομίσματος και το 30% κατά. Πάντως, το ποσοστό των υποστηρικτών του ευρώ είναι το δεύτερο χαμηλότερο στην Ευρωζώνη μετά την Ιταλία, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη ήταν 75%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων