Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Δεκ-2018 10:23

  Η ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και της βιομηχανίας στο επίκεντρο της συνάντησης ΣΕΒ με ΣΕΒΙΠΕΗ

  Η ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και της βιομηχανίας στο επίκεντρο της συνάντησης ΣΕΒ με ΣΕΒΙΠΕΗ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε  Μνημόνιο Συνεργασίας, το δεύτερο κατά σειρά,  με φορείς επιχειρηματικότητας της Κρήτης προχώρησε ο ΣΕΒ με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΙΠΕΗ).  Το μνημόνιο που υπέγραψαν, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του ΣΕΒ, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου, κ. Άκης Σκέρτσος  και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΗ κ. Λευτέρης Αντωνακάκης, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων των δυο Συνδέσμων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρήσεων εντός των βιομηχανικών περιοχών, την άρση των περιφερειακών ανισοτήτων και την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην περιοχή. 

  Η αναβάθμιση των υποδομών των επιχειρηματικών πάρκων, το κόστος των χρεώσεων και δημοτικών τελών για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες από τους φορείς διαχείρισης αλλά και τους ΟΤΑ, και οι επενδυτικές ευκαιρίες του νησιού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που προηγήθηκε, θέτοντας και το πλαίσιο των δράσεων που θα αναληφθούν από κοινού.  

  Εξάλλου, ο ΣΕΒ θα πραγματοποιήσει τους επόμενους μήνες σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ μια σημαντική μελέτη για τη δημιουργία πόλων ισχυρής περιφερειακής ανάπτυξης, με προτάσεις πολιτικής προς όλα τα επίπεδα, σε κεντρική κυβέρνηση και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.  Στο πλαίσιο της  πρωτοβουλίας του ΣΕΒ για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και της βιομηχανικής αναγέννησης, στις αρχές του ερχόμενου έτους προγραμματίζεται επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΕΒ στην Κρήτη, στο πλαίσιο της οποίας θα  γίνουν  συναντήσεις με παραγωγικούς και άλλους τοπικούς φορείς, επίσκεψη στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου και ειδική ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με τον ΣΕΚ και το ΣΕΒΙΠΕΗ που αποτελούν βασικούς πυλώνες της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.  
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων