Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Δεκ-2018 12:29

  ΣΕΒ: Απαραίτητη η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και μεταποίησης

  ΣΕΒ: Απαραίτητη η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και μεταποίησης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η σημασία της ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής και μεταποίησης και της αύξησης της παραγωγής διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών ως προϋπόθεση για την οριστική και βιώσιμη έξοδο της χώρας από την κρίση τονίστηκε στη συνάντηση του Αντιπρόεδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλου με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΒΠΔΕ) Κλεομένη Μπάρλο και τα μέλη του,  χθες, στην Πάτρα.

  Ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος επισήμανε ότι "η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα αποτελούν ένα δυναμικό περιφερειακό πόλο επιχειρηματικής ανάπτυξης, όχι μόνο για την τοπική αλλά και για την εθνική οικονομία. Ειδικότερα, η Πάτρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της βιομηχανικής ανάπτυξης της χώρας αλλά και τον ΣΕΒ".  Ο κ. Παπαλεξόπουλος ανακοίνωσε ότι ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ, ξεκινά μια μελέτη για την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της μεταποίησης, η οποία θα αναδείξει, μεταξύ άλλων, τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο για να πετύχουμε τον εθνικό στόχο του 12% στο ΑΕΠ της μεταποίησης. 

  Από την πλευρά του ο Πρόεδρος καθ. Κλεομένης  Μπάρλος και τα Μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν διεξοδικά για την υπάρχουσα κατάσταση, τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις από την έλλειψη αλλά και την μη ολοκλήρωση των υποδομών στην περιοχή, (όπως είναι η ολοκλήρωση οδικών Αξόνων, Σιδηροδρομικό Δίκτυο, Φυσικό Αέριο, Εμπορικό Λιμάνι, Αεροδρόμιο κ.α.). 
  Επίσης, ο κ. Μπάρλος στάθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις καθημερινά όπως, σε ζητήματα ενεργειακού κόστους, φορολογίας, μη μισθολογικού κόστους, αδειοδότησης και χρηματοδότησης, ζητήματα που όπως τονίστηκε ακόμα επηρεάζουν αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της εγχώριας μεταποίησης και αποτελούν σημαντικά εμπόδια έτσι ώστε να αξιοποιηθούν  πλήρως οι δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη της περιφερειακής  οικονομίας. 

  Σημειώνεται ότι οι επισκέψεις του ΣΕΒ στις περιφέρειες της χώρας, με στόχο την συλλογική έκφραση των παραγωγικών δυνάμεων όλης της επικράτειας για περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, δυναμικές εξαγωγές και καινοτομία, συνεχίζονται με επόμενο σταθμό την πόλη του Βόλου και την περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, την προσεχή Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί επίσκεψη κλιμακίου του ΣΕΒ, με επικεφαλής από το ΔΣ του ΣΕΒ τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων