Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Δεκ-2018 11:21

  Μίχαλος: Ανάγκη μείωσης της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης

  Μίχαλος: Ανάγκη μείωσης της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πάνω από 50.000 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες έχουν ξεκινήσει να χτίζουν την αίτηση τους για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα "Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και Ελεύθερων Επαγγελματιών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και Τράπεζες - Κόκκινα Δάνεια".

  Όπως επισήμανε ο κ. Μίχαλος, "περισσότεροι από 1.000 έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία".

  "Βεβαίως, ο αριθμός αυτός παραμένει χαμηλός, σε σχέση με το σύνολο των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους", σημείωσε και πρόσθεσε: "Ωστόσο, για αυτόν ακριβώς το λόγο, έχει νόημα και είναι απαραίτητο να συνεχιστεί και να επιταχυνθεί περαιτέρω αυτή η διαδικασία.

  Θα ήταν, επίσης, σημαντικό να δούμε μια πιο ενεργή και θετική ανταπόκριση και από την πλευρά των τραπεζών. Οι οποίες έχουν κάθε λόγο να αξιοποιήσουν αυτό το μηχανισμό. Γιατί οι επιχειρήσεις που καταφέρνουν μέσω της ρύθμισης να παραμείνουν βιώσιμες, θα αποπληρώσουν τα χρέη τους. Και γιατί η διατήρηση της εκκρεμότητας με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αποβαίνει τελικά σε βάρος όλων.

  Τέλος, αυτό που δεν θα πάψουμε να αναδεικνύουμε ως Επιμελητήριο, είναι η ανάγκη μείωσης της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης. Για να μπορέσει η αγορά να ανακάμψει. Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε επενδύσεις, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

  Πέρα από ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για τη ρύθμιση των οφειλών και τη διαχείριση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους, υπάρχει η ανάγκη για ένα βιώσιμο φορολογικό περιβάλλον. Το οποίο θα συμβάλει στη δημιουργία εθνικού πλούτου και στη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, μέσω της ανάπτυξης. 

  Εμείς ως ΕΒΕΑ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα του συσσωρευμένου ιδιωτικού χρέους. Θα συνεχίσουμε, παράλληλα, να διεκδικούμε τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στην παραγωγική Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων